Yasağa rağmen camide 'itikaf' yapmak istediler. Furkan Vakfı üyelerine polisten gazlı müdahale

Yasağa rağmen camide 'itikaf' yapmak istediler. Furkan Vakfı üyelerine polisten gazlı müdahale
Gaziantep'teki bir camide yasak olmasına rağmen 'itikaf' ibadeti gerçekleştirmek isteyen Furkan Vakfı üyeleri polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis ekipleri, ikazları dinlemeyen Furkan Vakfı üyelerine gazlı müdahalede bulundu.

Yasağa rağmen camide 'itikaf' yapmak istediler. Furkan Vakfı üyelerine polisten gazlı müdahale

Gaziantep''te meydana gelen olayda Furkan Vakfı’na mensup bir grup polis tarafından gözaltına alındı. Vakıf tarafından yayımlanan görüntülerde, polisin camide gözaltına alınmaya direnenlere biber gazıyla müdahale ettiği izleniyor. 

Polislerin direnen şahıslara biber gaz sıktığı anlar da görüntülere yansırken, vakfın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 50’den fazla kişinin gözaltına alındığı iddia edildi. 

VAKIF''TAN AÇIKLAMA YAPILDI

Diğer yandan Furkan Vakfı''nın sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Maske ve mesafe kurallarına uymalarına ve bu konuda bir kısıtlama kararı bulunmamasına rağmen itikafa girenlere polis cami içinde biber gazlı müdahalede bulunarak 50''den fazla kardeşimizi gözaltına aldı" ifadelerine yer verildi. 

İTİKAF NE DEMEK?

İtikâfa giren kimse, camide yer, içer, uyur ve ihtiyacı olan şeyleri mümkün olduğu takdirde camide tedarik eder. Tuvalete gitmek, abdest almak ve gerekli olduğunda gusletmek gibi tabiî ihtiyaçları için ise camiden dışarı çıkabilir. Bulunduğu camide cuma namazı kılınmıyorsa, cuma namazını kılmak üzere başka bir camiye gidebilir. Cenaze namazı için ise dışarı çıkamaz. Kendisine veya malına bir zarar geleceği korkusuna kapılması ya da zorla çıkarılması hâlinde başka bir camiye gitmek üzere içerisinde bulunduğu cami veya mescidden çıkabilir. Bu zorunlu hâllerin dışında camiden çıkarsa itikâfı bozulur (Merğînânî, el-Hidâye, II, 291-293).

İlgili Haberler