İzmir’de 9 Eylül coşkusu

İzmir’de 9 Eylül coşkusu
İzmir’de 9 Eylül coşkusu

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlandı. Kurtuluş yıl dönümü nedeni

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlandı. Kurtuluş yıl dönümü nedeniyle “91. Yıl Zafer Yürüyüşü” düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüş, yoğun bir katılımla Basmane Polis Merkezi önünde başladı. Yürüyüşe katılanların “Yaşasın cumhuriyet, yaşasın İzmir” yazılı tişört giydiği görüldü. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bazı CHP İzmir milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yer aldığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene geçildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet meydanındaki törene, İzmir milletvekilleri, kamu kurumu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldı.

 


Bayrak çekildi
İzmir’n düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü kutlamaları, Hükümet Konağı balkonuna Türk bayrağı çekilmesi töreniyle devam etti. Türk süvari birliklerinin kente girişi ve Hükümet Konağı balkonuna yeniden Türk bayrağı çekmelerinin canlandırılmasını İzmir Valisi Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri ile Konak Meydanı’ndaki çok sayıda İzmirli izledi. Kocaoğlu, bayrağın çekilmesinin ardından süvari birlik komutanına plaket verdi. Önceki akşam da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde bir de resepsiyon düzenlendi.