Yüz binlerce ev elektriksiz kaldı

Yüz binlerce ev elektriksiz kaldı
Yüz binlerce ev elektriksiz kaldı

Yılın son günlerinde, felaketler geri döndü. Kanada’daki kar fırtınası hayatı durma noktasına getirdi. Ülkenin doğu kentle

Yılın son günlerinde, felaketler geri döndü. Kanada’daki kar fırtınası hayatı durma noktasına getirdi. Ülkenin doğu kentlerinde her an acil durum ilan edilebilir!

 

Noel planları suya düştü

Felaket bu kez Kanada’yı vurdu. Ülkeyi etkisi altına alan fırtına nedeniyle doğu bölgelerinde hayat felce uğradı. Kanada’daki kamu hizmeti şirketleri, zorlu hava şartları nedeniyle Kanada’nın Ontario, Quebec ve New Brunswick kentlerinde 400 bini aşkın evde elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Yollar ve yaya kaldırımları adeta buz pistine dönerken Noel tatili öncesine denk gelen fırtına nedeniyle çok sayıda kişinin tatil plan bozuldu.

 

“Sokağa çıkmayın” uyarısı

Toronto’dan, St. John’s ve Newfoundland kentlerine kadar çok sayıda yolcu havaalanlarında mahsur kaldı. Etkili fırtına nedeniyle vatandaşlara mecbur kalmadıkça seyahat etmemeli yönünde çağrıda bulunuldu. Fırtına, ağaçların devrilmesine yol açtı. Kırılan dallar elektrik ve telefon hatlarını kopardı, internet hizmetini aksattı. Toronto Belediye Başkanı Rob Ford, bunun kent tarihinde görülen en büyük fırtınalardan biri olduğunu söyledi.