Yeni kabineye fire korkusu ayarı

Yeni kabineye fire korkusu ayarı
Çankaya’nın ilk gününde partisindeki firelerle “façasının” çizilmesini istemeyen Erdoğan “A” ve B” planlarını devreye soktu

Yeni kabineye fire korkusu ayarı

Yeni kabine açıklandı, önceki kabineden farklı olarak dört yeni isim eklendi. Kurtulmuş ve Akdoğan Başbakan Yardımcısı olurken, Canikli Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu. Bozkır ise AB Bakanlığı görevine getirildi. Kabinede yeri değişen tek bakan ise Dışişleri Bakanlığı’na kaydırılan Çavuşoğlu oldu. Çavuşoğlu bir önceki kabinede AB Bakanı idi. 

“Ağabeyler” ile “yeni yetmeler” kavgasını dengeledi. Polit büronun tüm kliklerine yer verdi. “Gülcü”leri içeride tutup, şimdilik kendini sağlama aldı. Kabine dışı kalması halinde Gül’ün saflarına kayabilme ihtimali olanların yerlerini korudu. Paralel  “yakini” olan bir bakanı gönderdi diğer bakanı koruyarak orada da dengeyi sağladı.

Öcalan’ın da gözü ve kulağı yeni kabinedeydi. Erdoğan, Beşir Atalay’ı kadro dışı bırakıp yerine Yalçın Akdoğan’ı getirerek bebek katiline “merak etme, süreç daha hızlı ilerleyecek” mesajı verdi. Akdoğan, Atalay’ın ağır kalan uygulamalarından şikayetçiydi. Erdoğan, Öcalan ve Kandil’in güvendiği isimle “yola devam” dedi.

Ahmet Takan yazısı için tıklayın...