Yeniçağ Ukrayna liderine kurulan tuzağı manşete taşıdı

Yeniçağ Ukrayna liderine kurulan tuzağı manşete taşıdı
Beyaz Saray, "Moskova ile savaşmayacağız, askerî güç göndermeyeceğiz" ifadesini kullanırken, AB Komisyonu Putin'e, "Çatışmaları derhal durdurun" demekle yetindi. Batı'nın ukrayna'yı yalnız bıraktığını savunan askerî uzmanlar da, "Zelenskiy 'AB ve NATO'ya alırız' yalanıyla kandırıldı" yorumunu yaptı.

KUDRETLİLER UZAKTAN İZLİYOR BEN VE AİLEM ÖLÜM LİSTESİNDE

Batı''ya "Yüzüstü bırakıldık" sitemi eden Başkan Zelenski, "Dünyanın kudretli güçleri uzaktan izliyor, kimse bizim için savaşmak istemiyor. Avrupa''nın 27 lideri de korkuyor" dedi. Zelenski, kendisi ve ailesinin Rusya''nın ölüm listesinde olduğunu söylemesi dikkatlerden kaçmadı.

BEYAZ SARAY''DAN ''YAPTIRIMIN ETKİSİ ZAMAN ALABİLİR'' TAKTİĞİ

Kiev''in düşmek üzere olduğu kritik saatlerde Beyaz Saray''dan gelen ''oyalama taktikli'' açıklamada, ''yaptırımların Rusya üzerindeki etkisinin görülmesinin zaman alabileceği'' vurgulandı. Açıklamada, "İhracat kısıtlaması ile Rusya''yı izole edip, stratejik hedeflerin önünü keseceğiz" denildi.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ, RUS AJAN VE SABOTAJCILAR KİEV''DE

Kiev''deki hükümet binaları yakınında çatışmalar gün boyu sürdü. Ukrayna ordusu, Rus ajanları ve sabotajcıların Kiev''de olduğunu, çatışmaların bir çok şehirde yoğun şekilde devam ettiğini duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Ukrayna hükümeti tanıma ihtimalimiz yok" dedi.

İşte Yeniçağ’ın bugünkü birinci sayfası:

İlgili Haberler