Yeniçağ Yazarlarına Gözaltı

Yeniçağ Yazarlarına Gözaltı
Gazetemizin yazarlarından Servet Avcı, Adnan İslamoğulları ve Yavuz Selim Demirağ dün sabah saatlerinde gözaltına alındı. 3 sayfalık bir ihbar mektubuyla gözaltına alınan yazarlarımızdan 2'si serbest bırakılırken Adnan İslamoğulları hala gözaltında.

Yeniçağ Gazetesi yazarları Servet Avcı, Adnan İslamoğulları ve Yavuz Selim Demirağ emniyetten herhangi bir davet olmadan sabahın erken saatlerinde evlerinde gözaltına alındı. Bir diğer yazarımız olan Kürşat Zorlu'ya da gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Gözaltıların FETÖ soruşturması kapsamında yapıldığı belirtiliyor. Ülkücü-milliyetçi kimlikleriyle bilinen, her zaman cemaatin karşısında yer almış gazetemizin sembol isimlerinin böyle bir soruşturmaya dahil edilmesi büyük tepki çekti.

Hayatlarının her döneminde Ülkücü Hareket'in mensubu olmaktan gurur duymuş, bu uğurda bedeller ödemiş insanların, sadece muhalif oldukları için FETÖ kapsamında gözaltına alınması şaşkınlık yarattı. 

SPOR SALONUNA GÖTÜRÜLDÜLER

Evlerindeki bilgisayarlara el konulan yazarlarımızın, Başkent Spor Salonu’na götürüldükleri öğrenildi. 

YENİ GÖZALTILAR

Dün sabah saatlerinde gazetemiz yazarlarının gözaltına alınmasıyla başlayan operasyonlara yeni isimler eklendi. Milliyetçi camianın yakından tanıdığı Rubil Gökdemir, eski milletvekili Turan Yaldır, Alper Aksoy gibi isimlerin de gözaltına alındığı öğrenildi.

APUHAN'A GÖZALTI

MHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Adayı Şevket Apuhan'ın gözaltına alındığı haberi geldi.

HAKARET GİBİ GÖZALTI GEREKÇESİ

FETÖ soruşturması kapsamında millyetçi kalemlere yönelik kurulan kumpas siyasileri de sıçradı. Bahçeli'ye muhalifliğiyle bilinen Rubil Gökdemir de gözaltına alınanlar arasında. Gökdemir'in kızı Elif Gökdemir sosyal medyadan yaptığı açıklamada "FETÖ kapsamında bir partiye sızma girişimi" suçlamasıyla babasının gözaltına alındığını yazdı.

İlgili Haberler