Yeniçağ’ın ardından iktidara yakın medya da yazdı. Erdoğan ile Esad görüşebilir

Yeniçağ’ın ardından iktidara yakın medya da yazdı. Erdoğan ile Esad görüşebilir
Yeniçaggazetesi.com.tr’nin haberinden sonra iktidara yakın Türkiye Gazetesi de Erdoğan, Putin görüşmesi sonrası Erdoğan’ın Esad ile görüşebileceğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’in görüşmesi sonrası Putin''in Suriye konusunda "Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur" gibi bir yaklaşımı olduğunu söyledi.

Yeniçaggazetesi.com.tr de Erdoğan’ın bu açıklamalarını “Esed, Esad oluyor” şeklinde okuyucularına aktarmıştı. İktidara yakın Türkiye gazetesi de Tahran ve Soçi görüşmelerinde Suriye sahasına yansıyacak önemli kararlar alındığını, Türkiye''nin Rusya, İran ve Esad ile birlikte ülkenin doğusunda PKK''ye karşı müşterek harekât teklifinde bulunduğunu yazdı.

Yılmaz Bilgen imzalı haberde, Türkiye ve Suriye arasındaki görüşme trafiğinde bölgeyi iyi tanıyan uzmanlardan bir komisyon kurma safhasına geçildiği ve bir Körfez ülkesi ile Afrika’daki bir İslam ülkesinin arabuluculuk yaptığı belirtildi. Ancak Ankara’nın ''henüz erken'' değerlendirmesi yaptığı, Erdoğan-Esad görüşmesinin bir telefon düzeyinde de gerçekleşebileceği kaydedildi.

İlgili Haberler