Yeniçağ'ın manşetini iktidarın zampiyonluğu süsledi

Yeniçağ'ın manşetini iktidarın zampiyonluğu süsledi
Vatandaş, ramazan ayına yeni zamlarla girdi. Ağırlaşan ekonomik kriz, yurttaşların karşısına durmak bilmeyen zamlar olarak yansırken, BOTAŞ'ın doğalgaza yaptığı yüzde 44.30 zammın ardından, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) aradan iki saat geçmeden elektriğe yüzde 20 zam haberini duyurdu. Daha önce de kırmızı ve beyaz et fiyatları yüzde 48 arttırılmıştı.

1500 LİRA EMEKLİ MAAŞI İLE KARNIMIZ DAHA FAZLA DOYUYORDU

Emeklinin geçen yıl aldığı 1500 liralık maaşa göre kaybı 334 kilo patates, 140 kilo domates oldu. Bakliyatta ise 73 kilo mercimek, 37 kilo nohut, 25 kilo pirinç kaybetti

CHP''li Veli Ağbaba, emeklinin iftar sofrasındaki öğünlerin geçtiğimiz yıla göre azaldığını belirterek, "En düşük maaşı 2 bin 500 liraya çıkarılmasına rağmen emekli açlığa mahkum edildi, salata lüks oldu. İftar yapamadan oruç tutmak zorunda kalınacak" dedi.

TÜRKİYE''Yİ YANLIŞ YÖNETENLER YAKINDA KITLIĞA SEBEP OLACAK

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, ekonomideki gidişatı yerden yere vurdu

Erdoğan''ın ülkeyi batırdığını savunan Babacan, "Ekonomik kriz buhrana dönüşecek. Erdoğan ekonomist ise düzeltsin. Her şeyi biliyorum diyen bir şey yapamaz" dedi.

''EKONOMİSTİM'' DİYEN ERDOĞAN MİLLET ZAMLARLA NASIL GEÇİNECEK?

Davutoğlu, iktidara "Siz vatandaşa eziyete yeminli misiniz?" diye sordu

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, doğalgaza yapılan zamma tepki gösterirken, "Mübarek Ramazan öncesi doğalgaza yapılan akıl almaz zammın izahı nedir?" dedi.

İTHALAT KARIN DOYURMAZ, PARA OLSA DA GIDA BULAMAYACAĞIZ

TZOB Başkanı, büyük bir gıda krizinin eşiğinde olduğumuza dikkat çekti

Şemsi Bayraktar, "Bir çok ülke bu krizi atlatamayacak. Paramız olsa bile gıda bulamayacağımız bir döneme giriyoruz. Tarımda acilen üretim seferberliği başlatılmalı" dedi.

İSTANBUL''DA ENFLASYON YÜZDE 63.25

İstanbul Ticaret Odası''nın (İTO) açıkladığı Mart ayına ilişkin perakende ve toptan fiyat endeksine göre, yıllık enflasyon Mart''ta yüzde 63.25 seviyesine çıktı. Böylelikle ekonominin can damarı İstanbul''da 2002 yılından bu yana en yüksek yıllık enflasyon kaydedildi.

İMALAT SANAYİ ALARM VERİYOR: DARALMA %49

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayinde üretim ve yeni siparişler yavaşlama kaydederken tedarik zinciri aksamaları ve enflasyonist baskılar yüksek düzeyde kaldı. İstihdam artışı yavaşlarken, 22 aydır süregelen genişleme döneminin en düşük oranı kaydedildi.

KORKULAN OLDU AYÇİÇEĞİ YAĞI İHRACATINA KOTA

Rusya, 15 Nisan tarihinden itibaren ayçiçeği yağı ihracatına kota getirdi. Türkiye, ithalatın yüzde 50.6''sını Rusya''dan, yüzde 14.6''sını ise Ukrayna''dan gerçekleştiriyor. Kota gelmesi Türkiye''de ayçiçeği yağı fiyatlarının da artmasına neden olacak.

GEÇİM DERDİ, TÜRK AİLE YAPISINI BOZDU

AKP iktidarın uyguladığı yanlış ekonomi politikaları geleneksel Türk aile yapısını da derinden yaraladı. Eşler arasında yaşanan şiddetli geçimsizliğin başlıca nedeni ekonomik sıkıntı.

İşte Yeniçağ Gazetesi''nin birinci sayfası:

İlgili Haberler