Yenilenen seçim sonuçları belli oldu

Yenilenen seçim sonuçları belli oldu
YSK'nın seçimleri iptal ettiği ve 2 Haziran tarihinde yenilenmesi kararını verdiği bir belde ve üç ilçede yenilenen seçimlerin sonuçları belli oldu.

YSK'nın seçimleri iptal ettiği ve 2 Haziran tarihinde yenilenmesi kararını verdiği Adıyaman'ın Besni İlçesine bağlı Kesmetepe beldesi ile Artvin'in Yusufeli, Denizli'nin Honaz ve Kırıkkale'nin Keskin ilçelerinde seçim sonuçları belli oldu.

Yerel seçimde İYİ Partili Necati Alsancak’ın kazandığı ancak YSK’nın seçimin iptali kararını vermesi sonrasında yenilenen Kırıkkale'nin Keskin ilçesindeki seçimde resmi olmayan sonuçlara göre AKP adayı Dede Yıldırım 2 bin 426 oy alarak, 2 bin 165 oy alan Milli İttifakı adayı İYİ Partili Necati Alsancak'ın önünde seçimi kazandı. MHP adayı ise 679 oy aldı. 

31 Mart'ta yapılan seçimde İYİ Partili Alsancak bin 806 oy alarak seçimi kazanmış, AKP’li Yıldırım ise bin 800 oy almıştı. Seçim, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu kararıyla iptal edilmişti.

Seçim sonuçlarının ardından konuşan AKP İl Başkanı Nuh Dağdelen "2 Haziran'da Keskin'de seçimleri kazandık, 23 Haziran'da İstanbul'da da seçimleri kazanacağız. Bu başarı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısıdır" dedi.

HASAN SEYMEN'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, seçimlerin sonuçlanmasının ardından  KRT'de Akşam Haberleri'ne telefonla bağlanarak Keskin'deki sonuçları değerlendirdi.

Keskin, 31 Mart’ta yapılan seçim sonuçlarıyla kıyaslandığında AKP’nin oyunu 627 artırdığı İYİ Parti'nin de 359 artırdığını söyledi. Seymen, MHP’nin oyunda da 896 düşüş olduğuna dikkat çekerek "Aslında resim açık" ifadelerini kullandı.

Seymen, son sonuçlara göre 262 oy farkla AKP'nin seçimi almış gözüktüğünü belirterek ıslak imzalı tutanakların partisinin seçim koordinasyon merkezlerine gelmeye başladığını söyledi.  

Seymen, "Islak imzalı tutanaklar geliyor. Tutanakları tek tek inceleyeceğiz. İtiraz edilmesi gereken tutanaklara itiraz edeceğiz. Bütün sandık başlarında müşahitlerimiz, sandık görevlilerimiz, avukatlarımız var. Yavaş yavaş koordinasyon merkezimize gelmeye başladılar. Ama bize gelen sonuçlar da sizin biraz önce söylediğiniz sonuçlarla örtüşüyor. Söyleyebilecek başka bir şey yok şu anda ama YSK’nın yaptığı hata sebebiyle Keskin’de vatandaş iki kere sandığa gitmek zorunda kaldı. İktidar partisinin ve ortağı olan partinin bütün imkanlarını bu küçük ilçeye yığması suretiyle 900 MHP oyunun ortalama 300-350’sinin bize 600’ünün de AK Parti’ye yöneldiği gözüküyor. Ülkemiz için Keskin için hayırlı olsun" dedi.

HONAZ CHP DEDİ

Denizli'nin Honaz ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre seçimi CHP Adayı Yüksel Kepenek kazandı.

ARTVİN YUSUFELİ'NDE AKP ADAYI KAZANDI

Seçimlerin CHP'nin itirazı neticesinde yenilendiği Artvin'in Yusufeli ilçesinde, seçimi AKP adayı Eyüp Aytekin kazandı. 

Aytekin'in kazanmasının ardından partililer kutlama yaptı. 2 bin 428 oy alarak başkanlığa seçilen Aytekin'i havaya fırlatan partililer büyük coşku yaşadı.

ADIYAMAN BESNİ’DE DSP KAZANDI

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesinde belediye başkanlığı seçimini kesin olmayan sonuçlara göre Demokratik Sol Partinin (DSP) adayı Ali Yılmaz kazandı.

Seçimde, AKP 65, CHP 325, Demokrat Parti (DP) 320, MHP 3 ve DSP ise 370 oy aldı. Seçimde, 32 oy ise geçersiz sayıldı.

Oy verme işleminin ardından seçimi kesin olmayan sonuçlara göre DSP’nin adayı Ali Yılmaz kazandı.

9 Nisan’da Besni ilçesine bağlı Kesmetepe beldesinde seçimlerin iptal olduğu bildirilmişti.

31 Mart seçim sonuçlarına göre beldede, CHP 281, DP 281, DSP 242 oy almıştı. DSP Kesmetepe beldesi belediye başkan adayı Ali Yılmaz, 1081 No’lu sandıkta mükerrer oy kullanıldığının tutanakla tespit edildiği, diğer adayların oylarının eşit olduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kuruluna başvurarak seçim sonuçlarına itiraz etmiş, İlçe Seçim Kurulunun ret kararının ardından Yılmaz, İl Seçim Kuruluna yaptığı itirazın da reddedilmesiyle seçimlerin iptali için YSK’ye itiraz etmişti.

YSK, İl Seçim Kurulunun kararını kaldırarak seçimin iptaline ve Kesmetepe beldesinde 2 Haziran’da seçimlerin yenilenmesine karar vermişti.

MUHTARLIK SEÇİMLERİ

Beş ildeki bazı muhtarlık seçimleri de yenilendi.

Aydın'ın Nazilli ilçesindeki 2 mahallede vatandaşlar muhtar seçmek için sandık başına gitti. Derebaşı Mahallesi'ndeki 378 seçmen için 2, Bozyurt Mahallesi'ndeki bin 410 seçmen için 5 sandık kuruldu.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesi Kayapınar Mahallesi'nde, yenilenmesine karar verilen muhtarlık seçimleri tamamlandı. Mehmet Kara, Aziz Öner ve Mahir Lale'nin muhtarlık için yarıştığı seçimde Hacı Seyyit Taşan İlkokulunda toplam bin 980 seçmen için 6 sandıkta oy kullanma işlemi gerçekleştirildi.

Kütahya'nın Şaphane ilçesine bağlı Hacıhasanlar köyündeki muhtarlık seçimi yenilendi. Seçimde Kazım Karakuş, Zekai Karakuş, Fikret Karakuş ve Hasan Karasaban yarıştı. 

Sakarya'nın Sapanca ilçesi İlmiye Mahallesi'ndeki yenilenen muhtarlık seçiminde Rasim Kösemen ve Yalçın Kösemen yarıştı. Muhtarlık seçiminde 68 oy kullanıldı.

Sivas'ta da 31 Mart'ta iptal edilen ve yenilenmesine karar verilen muhtarlık ve azalık seçimleri için vatandaşlar sandık başına gitti.

31 Mart yerel seçimlerinde muhtar seçilen Vedat Susuz'un sabıka kaydının çıkması gerekçesiyle YSK tarafından iptal edilen Halil Rıfat Paşa Mahallesi'ndeki seçimde Turan Korkmaz, Akif Baykal, Necmettin Açıkalın ve Selahattin Dağ aday oldu. 4 Eylül Ortaokulunda 2 bin 175 seçmen için 7 sandık kuruldu.

Sivas'ın ilçelerden Divriği'de Kale ve Kültür, Suşehri'nde Yeni, Gürün'de Hacılar mahalleleri, merkeze bağlı Gümüşdere ve Kumyurt ile Hafik'in Bayramtepe köylerinde muhtarlık; Akyurt, Akpınar, Yıldızeli'nin Danişment, Akıncılar'ın Abdurrahman, Divriği'nin Kaledibi ve Gözecik, Suşehri'nin Balkara köylerinde de aza seçimleri yeniden yapıldı.