Yenilerin bu futbolla Avcı'yı yoracağı kesin

Yenilerin bu futbolla Avcı'yı yoracağı kesin

2022-23 futbol sezonu hazırlıklarını Slovenya’da sürdüren Trabzonspor ilk hazırlık maçını MTK Budapest takımı ile oynadı. Teknik direktör Abdullah Avcı, yedek - as demeden tüm futbolculara süre verip gerçek performanslarını görmek için  5 yeni oyuncuyu sahaya sürdü. Kaleci Muhammet Taha, Larsen, Taha Altıkardeş, Doğucan ve Emrahan’ı ilk 11’de yer aldı. Faruk Can’ı da yenilere ilave etmek lazım. Sezon başından bu yana hazırlık kampında yer alan bu oyuncularla ilgili kararlar hazırlık maçları sonrası belirleyici olacak. Kimse “şans bulamadım” diye dert yanamayacak. Herkes yeteneklerini bu müsabakalarda ortaya koyup “bu benim” diyecek..

Hazırlık maçları teknik adamların ellerindeki kadroyu işleyip oyun sistemini saha içinde uygulama amaçlı oynanır. Hazırlık maçı olmasına rağmen ortaya konan futbol ışık vermedi. İlk 15 dakikada Trabzonspor kalesinde üç top direğe takıldı. MTK Budapest takımı tabiri caizse direkleri dövdü. Bordo mavililer klasik oyun anlayışı ile golü buldu, kornerden gelen topu Vitor Hugo filelere gönderdi. Macar takımı penaltı ile karşılık verdi. İlk yarıda oynanan futbol keyif vermedi. Karşılıklı gollerle sona erdi..

Avcı ikinci yarıya ikinci takımla başladı. Kaleci Taha’nıj dışındaki tüm oyuncuları kulübeye çekti. Siopis, Berat, Kerem Şen, Bakasetas, Eren Elmalı, Hakan Yeşil, Hüseyin Türkmen, Yusuf Erdoğan, Djaniny ve Ahmet Can ile başladı. Yusuf Erdoğan’la ikinci kez öne geçti. 2-1. Kazanan Trabzonspor oldu. Yeni transferler için konuşmak erken. Işık veren bile yok denecek kadar az. İlk maç, kamp yorgunluğu olabilir. Zaman herkesin ilacı olacak. Yenilerin bu futbolla Avcı’yı yoracağı kesin..

Bazı mevkileri özellikle mercek altına aldım. İnce eleyip sık dokudum. Nwakaeme’nin yerinde oynayan Kouassi iki ayağı ile bu oyuncunun bir ayağının yaptığı işi yapamadı. Trabzonspor Nwakaeme’yi çok arayacak. Forvet oynayan Emrehan Gedikli’nin oyunda kaldığı sürede kaleci Balazs’ı rahatsız edecek bir pozisyonu yok. Bir de Uğurcan’ın yedeği Muhammet Taha’yı kantara çıkardım. Penaltı pozisyonunda sezgisi iyi, kurtardığı pozisyonda hamle tekrarı ağır. Ayağı ile topa hükmetme meziyeti çok yok. İkinci kaleci olması için epey bir çalışması lazım.

Yazarın Diğer Yazıları