Yıllarca açıklama yapmayan Önder Sav'dan 15 Temmuz açıklaması

Yıllarca açıklama yapmayan Önder Sav'dan 15 Temmuz açıklaması
CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'dan, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle dikkat çeken açıklamalar geldi...

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav''dan dikkat çeken 15 Temmuz açıklaması geldi.

Yazılı bir açıklama yapan Sav şunları söyledi:

"15 Temmuz günü, Cumhuriyet tarihimizin en acımasız ve kanlı gerici darbe teşebbüsünün yıldönümüdür. Bir kısmı kışkırtılıp sokağa çıkartılan, bir kısmı emir-komuta zinciri nedeniyle istemediği halde katılmak zorunda kalan, bir kısmı da her türlü DARBE’ye içtenlikle karşı koyan gerçek CUMHURİYET ve DEMOKRASİ sevdalısı pek çok insan öldü, öldürüldü.

DARBE’yi önledik diye övünen,15 Temmuz’u “Demokrasi ve Milli   Birlik Günü” diye yücelten zihniyet sahipleri, darbeye adım -adım yaklaşılırken YOLA TAŞ döşeyenlerdir.

Tevhid-i Tedrisat (Öğretim Birliği) yasası ile sağlanan Çağdaş Eğitim ,hallaç pamuğu gibi atılırken ”Dinimizi  öğretiyoruz” maskesi altında her türlü yobazlık ve gericilik örgütlenirken, ADALETE, MİLLİ SAVUNMAYA EĞİTİM SİSTEMİNE Fetullahçılar ustaca sızdırılırken ellerini ovuşturanlar, yarattıkları CANAVAR, kendilerini parçalamaya kalkışınca AHKAM kesmeye, Demokrasi havarisi edebiyatı yapmaya başladılar.

15 Temmuz birdenbire ortaya çıkmış bir cinayet tezgahı değildir. GELİYORUM diye haykıran sinsi bir İRTİCA planıdır. Planın baş aktörü, örgütleyeni Fetullah Gülen’e “Muhterem Hocamız” “Gel artık bu hasret bitsin” "Din Uleması” diyenler, Türk Olimpiyatları düzenletip nutuk atanlar, açtığı Üniversitede övgüler sıralayıp Plaket alanlar “Beni sokmayan yılan bin yaşasın” diyenler, YILAN kendilerini sokmaya başlayınca demokrasi ve cumhuriyet sevdalısı kesildiler.

Tehlikeyi zamanında sezip uyaranlar, Fetullah’a karşı çıkanlar, düzmece tutanak ve suçlamalar ile boşyere hapiste yatırılıp uzun üzücü ve Hukuk dışı YARGILAMALARDA hesap verirken ses çıkartmayıp avuçlarını ovuşturanlar utanç duyacaklarına Atatürkçü’leri suçlamaya kalktılar. Maalesef kimi korkak cumhuriyetçileri, kendisini aydın sanan zavallıları, ürkütüp sindirdiler.

Darbeye zemin hazırlayanlara da, DARBECİ soytarılara da, kanla, savaşla kurulan CUMHURİYETİ ve güzel ülkemizi teslim etmeyeceğiz. Mustafa Kemal’in partisine bile sızmaya cüret edenlere, bunlara bilerek ya da bilmeyerek göz yumanlara hadlerini bildirmek , çağdaş, laik demokrat  devrimcilerin görevi olmalıdır. Mustafa Kemal’in ilkelerini ve demokratik laik CUMHURİYETİ ölene kadar savunmaya AND içen, dirençli, omurgalı ve kararlı duruş sergileyenlere selam olsun. Saygılarımla. ÖNDER SAV"

İlgili Haberler