Yılmaz Özdil, Atatürk diyemeyenlerin Atatürk'ün adını kullanarak sıktıkları yalanı açıkladı!

Yılmaz Özdil, Atatürk diyemeyenlerin Atatürk'ün adını kullanarak sıktıkları yalanı açıkladı!
Yılmaz Özdil, katıldığı televizyon programında, Diyanet'in hutbelerde Atatürk'ün adını anmamasına ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Candaş Tolga Işık''ın sunduğu Az Önce Konuştum''a katılan Yılmaz Özdil önemli açıklamalarda bulundu.

Özdil, Diyanet İşleri Başkanlığı''nın hutbelerde "Atatürk''ün adını anmama" savunmasına karşı açıklamalarda bulundu. Candaş Tolga Işık''ın, "Atatürk sahiden hutbelerde adının geçirilmesini istemedi mi?" sorusunu yanıtlayan Özdil, "Diyanet İşleri Başkanlığı açısından baktığımızda, sadece anmasalar ona da razıyız. Atatürk''e lanet okuyarak anmaya çalışıyorlar. Ayasofya''nın açılışında falan gördük. Cumhuriyet ilan edilene kadar bütün padişahlar, o anda hangi padişah tahttaysa, Cuma namazasında o padişah adına hutbe okunuyor. Cumhuriyet ilan edildikten sonra, hilafet kaldırıldıktan sonra, deniyor ki artık, memlekette halife yok, padişah da yok. Dolayısıyla padişah adına, halife adına artık hutbe okunmasına gerek yok. O dönemki Diyanet İşleri Başkanı Börekçizade Rifat, bizzat onun talimatıyla" ifadelerini kullandı.

Özdil şöyle devam etti:

"Şimdi bugünkü asrın nankörü çıkıyor Diyanet İşleri Başkanımız dönüyor bu lafı sanki böyle değilmiş de Atatürk içinmiş, öyle bir şey yok"

İlgili Haberler