Yılmaz Özdil Türkiye'deki gerçeği açıkladı herkesi güldürdü: 5 gün önce paylaştı ama hala bu mesajı okunuyor

Yılmaz Özdil Türkiye'deki gerçeği açıkladı herkesi güldürdü: 5 gün önce paylaştı ama hala bu mesajı okunuyor
Sözcü gazetesi Yılmaz Özdil, Galata Kulesi’nde tartışmalara neden olan hiltili yıkıma Aspendos ve Apollon tapınaklarında yapılan düzenlemeleri hatırlatarak tepki gösterdi.

Yılmaz Özdil, geçtiğimiz günlerde tarihi Galata Kulesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarında bir duvarın hilti ile kırıldığı görüntülere Twitter hesabından tepki gösterdi.

Ortaya çıkan görüntüler, vatandaşın ve muhalefetin tepkilerine neden olurken Özdil de daha önce Aspendos ve Apollon kalıntılarında yapılan tadilat çalışmalarını hatırlattı.

Yılmaz Özdil, “Aspendos'a mutfak mermeriyle basamak, Apollon tapınağına çimentoyla merdiven yapılan ülkede… Galata Kulesi’ne fayans döşemediklerine şükredeceksin!” ifadelerini kullandı.

APOLLON VE ASPENDOS'DA NE OLDU?

Çanakkale’deki Helenistik dönemin en önemli yapılarından sayılan Troas Antik Kenti’ndeki Apollon Tapınağı’nın merdivenleri 2014’de beyaz çimento ile ‘restore’ edildi. Tapınakta beyaz çimento ile yapılan restorasyon uzmanlar tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

2015’te de Antalya’da dünyanın en önemli kültürel varlıklarından Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki basamaklar ve oturakların orjinal koyu gri yerine beyaz mermer kullanılarak restore edilmesi eleştirilere yol açmıştı.