Yılmaz Özdil’den hem polisi hem gazetecileri kızdıracak sözler. Peki WhatsApp ihbar hatları ne olacak

Yılmaz Özdil’den hem polisi hem gazetecileri kızdıracak sözler. Peki WhatsApp ihbar hatları ne olacak
Sözcü yazarı Yılmaz Özdil polisin görüntülerinin çekilmesinin yasaklanmasına tepki gösterdi. Özdil, “Gazetecilerin böyle şuursuz olduğu ülkede, gazetecilerin polisin tetikçisi gibi çalıştığı ülkede, vatandaşın cep telefonuyla gazetecilik yapmasına her zamankinden fazla ihtiyaç var” ifadelerini kullandı. Kararla beraber gazete ve televizyon haber kanalları tarafından vatandaşların çektikleri görüntüleri yollaması için kurulan WhatsApp ihbar hatlarının ne olacağı da tartışma konusu oldu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgede eylemler esnasında polislerin görüntülerinin veya seslerinin kaydedilmesi yasaklandı.

Yapılan eylemin personel ve vatandaşların kişilik haklarına ve güvenliklerine zarar verebilecek nitelikte olduğunun vurgulandığı genelgede kayıt yapan kişilerin engellenmesi ve haklarında adli işlem yapılması istendi.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla genelgeye tepki gösterdi. Özdil paylaşımında, “Polisi vatandaşın cep telefonuyla çekmek yasak, polisle beraber dolaşıp, polisin vatandaşa covid cezası kesmesini çekmek serbest… Gazetecilerin böyle şuursuz olduğu ülkede, gazetecilerin polisin tetikçisi gibi çalıştığı ülkede, vatandaşın cep telefonuyla gazetecilik yapmasına her zamankinden fazla ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.