Hiç suçu olmayan insanların başına ne geldiğini yazdı | Yılmaz Özdil'in yazısı ortalığı salladı

Hiç suçu olmayan insanların başına ne geldiğini yazdı | Yılmaz Özdil'in yazısı ortalığı salladı
Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Osman Kavala hakkındaki kararı üzerinden Türkiye’deki hukuk ve adalet sistemini eleştirdi. İşte ayrıntılar...

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi''nin Osman Kavala hakkındaki kararı üzerinden Türkiye’deki hukuk ve adalet sistemini eleştirdi.

Özdil, faillerinin adli kontrolle serbest bırakıldığı yaşanan bazı şiddet temelli olayları örnek gösterdiği yazısında, Türkiye''nin artık kanuna nizama kurallara uymayanlar için değil, namuslu, ahlaklı, çevresine saygılı insanlar için tehlikeli bir ülke olduğunu söyledi.

''İt kopuk''un içeri girmediği için, dışarısının düzgün insanların hapishanesi haline geldiğini söyleyen Özdil, Adli kontroldeki ‘adli’ kavramının, vurulana dövülene soyulana sahip çıkacağına, vuranı döveni soyanı koruyup kolladığını vurguladı.

''Cahil cesaretinin sırtı sıvazlanıyor'' diyen Özdil, aklı başında insanların yaşam alanının daraltıldığını suçluların ise özgürce dolaştığını ifade etti.

"İnsan olmak suç”

Suç işlemeyen insanların bunlara denk gelmemek için saklana saklana yaşadığını vurgulayan Özdil, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi''nin Osman Kavala hakkındaki kararına aslında bu çerçeveden bakmak gerektiğini söyledi.

Avrupa hukukunun, suç işlediğine dair delil bulunmayan bir insanın beş senedir hapiste tutulmasına anlam veremeyerek durumun ‘insanlık suçu’ olduğuna hükmettiğini hatırlatan Özdil, yazısını ''Halbuki bu ülkede artık insan hakları suçu yok… İnsan olmak suç'' notuyla bitirdi.

İlgili Haberler