Yiyecek ekmek bulamayan vatandaşa inşaat yap diye Hazine arazisi

Yiyecek ekmek bulamayan vatandaşa inşaat yap diye Hazine arazisi
Ekonomiyi betona yatırım üzerine kurmakta ısrar eden iktidar, şehirlerin genişlemesi için hazineye ait arsaları uygun ödeme şartlarıyla satmaya karar verdi. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Adana gibi birçok ilde arsa satışı ağustos ayında başlayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şehrin gelişim çeperlerindeki Hazine arazilerinin uygun ödeme koşullarında satışa çıkacağını açıkladı.

Kurum, arazilerin kendi evini yapmak isteyen vatandaşlar satılacağını dile getirdi, ancak ülkedeki ekonomik buhran nedeniyle yiyecek ekmek bulamayacak duruma gelen vatandaşın kendine nasıl ev yapacağını soran olmadı…

Bakan Kurum, “Hazine arazilerini vatandaşın kendi için konut yapması adına uygun şartlarda satışa çıkacağız. Vatandaş tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alabilecek. İsteyen müteahhitlerle anlaşacak. Ankara’da Gölbaşı, İstanbul’da Tuzla, Çatalca, Başakşehir için çalışıyoruz” dedi.

Kurum, “Mesela bir arazide 500-1000 metrekarelik alanlar olacak ve tek katlı evler yapılacak. Bazı yerlerde 8-10 bin metrekarelik arsada, emsal 0.50 olacak ve 3-4 katlı binalar yapılacak.”