YKS'ye giren siyam ikizlerine akıl almaz soru

YKS'ye giren siyam ikizlerine akıl almaz soru
Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen YSK sınavına üniversite hayali kuran milyonlarla birlikte siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu da girdi. Sınavın ardından soruları cevaplayan siyam ikizlerine muhabirin sorduğu bir soru ise tepkilere neden oldu.

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan Ayşe ve Sema Tanrıkulu kardeşler merkez Onikişubat ilçesindeki Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde dün Temel Yeterlilik Sınavı’nda (TYT) birlikte ter döktü.

Sınav sonrası Ayşe ve Sema Tanrıkulu, sadece okul idareci ve öğretmenler tarafından ilgi odağı olmakla kalmadı, aynı zamanda muhabirlerin de ilgi odağı oldu. Ancak muhabirlerden biri röportaj sırasında siyam ikizlerine ilginç bir soru sordu.

Muhabir ikizlere, "sınava ayrı ayrı mı girdiniz?" şeklinde bir soru yöneltti. Soruya cevap veren Ayşe Tanrıkulu ve Sema Tanrıkulu, muhabirin sorusunu cevaplandırsa da şaşkınlıklarını gizleyemedi.

İHA muhabirin dikkatsiz bu sorusu ise sosyal medyada tepkilere neden oldu.

O tepkilerden biri de Sinan Oğan'dan geldi. Twitter hesabından açıklamada bulunan Oğan, "Sınava giren siyam ikizlerine İHA muhabirinin sorduğu soruya bakar mısınız lütfen. "Sınava nasıl girdiniz, ayrı ayrı sınıflarda mı? Aklı sıra dalga geçiyor ama bu soruyla zavallılığını ele veriyor. Bunları muhabir yapanı da, bu zekadaki bir muhabire de... Allah akıl fikir versin" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler