'Yorgun Yürek Yazıları'

'Yorgun Yürek Yazıları'

Yavuz Selim Demirağ iki "cesur" kitaba imza attı. "Yorgun Yürek Yazıları" ve "Kumpas Mektupları" (İkisi de Atayurt Yayınları arasından çıktı.)

Bize çok sayıda imzalı kitap gelir. İthaf yazılarını, tevazu gösterdiğimiz için diyeyim, vermeyiz. Ama Yavuz Selim''in ithaf yazısını, kadir bilmek adına vereceğim:

"Sevgili Arslan Ağabey; / Öncelikle gazetecilik mesleğinde, yazı hayatımdaki katkılarına teşekkür ederim. / Gidenlerin ardından yazmak en zor olanı. Bakalım bizim ardımızdan neler yazılacak. / Dostluk ve sevgiyle… /Yavuz Selim Demirağ"

Yavuz Selim''in "Gazetecilik mesleğinde, yazı hayatımdaki katkıları" sözünü açacağım. Yavuz, gazeteciliğe haber müdürlüğünü ve sonra yazı işleri müdürlüğünü üstlendiğim bir gazetede, bizim yanımızda başladı. Kalemini fark edince, yazması için ısrarla üzerinde durdum.

Yavuz Selim Demirağ, tarihe not düşmüştür. Fethullahçı-iktidar iş birliğiyle hapse tıkılan nice masumun davalarını takip etti. Her birinden gelen mektupları topladı, Kumpas Mektupları adıyla yayınladı. Yetmedi... Fethullahçıların nereye varmak istediklerini en başta deşifre etti.

Fethullahçılar 15 Temmuz 2016''da darbeye giriştiler. Çok insan mağdur edildi. Tutuklandı. Her birinin mektubu birer imdat çığlığı idi. Onları tutuklayan, 17/25 Aralık 2013 öncesi iş birliği içinde olan iktidardakilerdi.

Yavuz Selim, bir cesur kalem. Kanayan yaraya merhem olmak için, her şeyi göze aldı. İftiraya uğradı, hapse atıldı, yolu kesildi; darbelere maruz kaldı. Bir milim geri durmadı. Kalemini daha sivriltti. Ekranlarda, neye inanıyorsa, bangır bangır haykırdı.

Atayurt Yayınevi''nin sahibi Faruk N. Gözübüyük''ü de "cesaret"inden dolayı kutlamalıyım. Yavuz Selim''in kitaplarını her yayınevi yayınlayamaz. Kaçının oyaladığını biliyorum. Böylesine yara deşen kitapları yayınlamak her yayınevinin harcı değil.

Faruk N. Gözübüyük, kitapları tanıtırken, Yavuz S. Demirağ''a ve kitaplarına dair şu notları düşüyor:

"… neredeyse ''Tek tabanca'' Silivri''deki Kumpas Davalarını gün-gün izleyerek ''Teğmen Çelebi, Dijital Terör, İmamların Öcü, ''At izi-it izi-Fethullah''a Selam, Kumpasa Devam'' kitaplarının yazarı, Yavuz Selim Demirağ''ın ''TSK''daki Cemaat Yapılanması: İmamların Öcü'' adlı eseri; siyasî ve hukukî tarihimizin demirbaşları arasında yer almıştır. / Neredeyse 10 yıl boyunca devam eden ''Kumpas Davaları''nda Türk kamuoyunu gazete yazıları, televizyon konuşmaları ve üniversitelerde; yüksek lisans ve doktora tezlerine konu olan kitapları ile aydınlatan Yavuz Selim Demirağ; bu defa Atayurt Yayınevi tarafından yayımlanan ''Kumpas Mektupları'' ve ''Yorgun Yürek Yazıları'' adlı iki ayrı esere imza attı.

''Yorgun Yürek Yazıları''nda, Cumhuriyetimizin birbirinden değerli isimlerinin ölümleri ardından kaleme aldıklarını yazdı. ''Kumpas Mektupları''nda ise, ''Terörle Mücadele'' kapsamında 14 Temmuz 2016 günü Resmi Gazete''de yayınlanan ''KOKTAP'' kararı çerçevesinde, ''müdahale görevi''ni yerine getirmek üzere kışlalarından çıkarılan; bedelli askerlikte parasını ödeyemeyen erler, işsizlik sorunu yüzünden ''Uzman Çavuş'' olan garibanlar, TSK''nın yükünü çeken Astsubaylar, ''Vatanın bölünmez bütünlüğü'' adına ''Canlarını düşünmeden feda eden genç Teğmen, Üsteğmen ve Yüzbaşılar''ın 15 Temmuz gecesi yaşadıkları dram ve ''Toptancılık anlayışı'' ile ucuz ''Ağırlaştırılmış müebbet cezaları''nın yaşanmış öykülerini bulacaksınız. Aynı zamanda yaşanan hukuksuzluklara tanık olacaksınız. / ''Vesayet'' tartışmalarının yaşandığı Türkiye''mizde, ''hukukun vesayet altına'' girişi ve bu yüzden ''Hukukçuların bile hukuka inanmayışları''nın istatistiklere bağlı gerçekleri ile yüzleşeceksiniz..."

Okumak lâzım

Yazarın Diğer Yazıları