YouTube'a yakınlaştırma özelliği geliyor

YouTube'a yakınlaştırma özelliği geliyor
YouTube, premium abonelerin herhangi bir videoyu yakınlaştırmalarına olanak tanıyan yeni bir mobil uygulama özelliği üzerinde çalıştığını açıkladı. Özellik 1 Eylül'e kadar test aşamasında kalacak.

TeknolojiOku''dan aktarılan bilgilere göre; Youtube yeni bir özellik üzerinde çalıştığını açıkladı. Bu özelliğin "yakınlaştırma" özelliği olduğu ortaya çıktı.

Özelliğin kullanılabilmesi için yakınlaştırma işleminin yapılması gerekmektedir. "Yakınlaştırmak için sıkıştırın" başlığı ile sunulan özelliği etkinleştirmek için telefonundan veya web sitesinden YouTube''un ayarlar menüsün açılır. YouTube Premium''a abone olduğunda "yeni özellikleri deneyin" bölümü görünür olacak. Şu anda test için kullanılabilen tek özellik yakınlaştırma işlevi olarak karşımıza çıkmaktadır. Katıl yazılı bölgeden de özellik denenmeye başlanacak.

Katıl düğmesine basıldığı anda özellik aktif hale gelmeyebilir. Yapılan denemelerde özellik çalışmadı. Bu yüzden teste katılmakla gerçekten sıkıştırma hareketini kullanabilmek arasında bir gecikme olabilir. Fakat bir kez aktif olunduğunda, videoları 8x''e kadar yakınlaştırabilmek mümkün olacak.

Android ve iOS''ta çeşitli erişilebilirlik işlevleriyle YouTube''un içeriğini yakınlaştırmanın yolları zaten var ve bunu bir masaüstü tarayıcıda yapmak çok kolay. Ancak bunu mobil uygulamada isteğe bağlı yerel bir özellik olarak kullanmak çok daha kullanışlı olacak gibi görünüyor.

İlgili Haberler