Meriç Köyatası dolar euronun Ağustos sonunda kaç lira olacağını açıkladı. Fırtınayı şimdiden haber verdi

Meriç Köyatası dolar euronun Ağustos sonunda kaç lira olacağını açıkladı. Fırtınayı şimdiden haber verdi
Her söylediğinin çıkması ile ünlü ekonomist Meriç Köyatası, dolar eurounun Ağustos sonunda kaç lira olacağını açıkladı.

Fırtınayı şimdiden haber verdi

Kişisel YouTube kanalında ekonomiye dair yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ünlü ekonomist Meriç Köyatası''nın yine ekonomi gündemine dair dikkat çeken tespitlerde bulundu.

“FAİZ İNADININ EDELİ AĞIR OLDU”

Köyatası’nın “Enflasyonda son 24 yılın rekoru” başlıklı videosunda, “Ağustos’ta Kur Korumalı Mevduat (KKM) için 85-90 Milyar TL ödenecek. Enflasyon rekor üstüne rekor tazeliyor. Bu şartlarda doların kısa vadede ulaşacağı yer neresi olabilir? TÜİK’e göre bile en az 19.61, TUİK üretici fiyatlarına göre 22.8 TL, ENAG’a göre 24 TL…Bana göre ise 22 lira…. Faiz inadının edeli ağır oldu.” dedi.

Kur Korumalı Mevduatta Ağustos ayında vadesi gelecek ödemeler ve çıldıracak enflasyon nedeniyle, aylar önceden Ağustos için dolar için 21-22 TL tahmininde bulunan ekonomist Meriç Köyatası, son enflasyon verileri üzerine iddiasını yeniledi.

Köyatası, “TÜİK’in enflaslon bile doların 19.60 olması gerektiğini gösteriyor. ENA Gruba göre ise olması gereken seviye 24 TL. Benim Ağustos sonu için 21-22 TL’lik tahminim, bu enflasyon verisi ile daha da güçlendi” diye konuştu.

İlgili Haberler