Yunanistan Ordusu alarma geçti: Bütün izinler iptal edildi!

Yunanistan Ordusu alarma geçti: Bütün izinler iptal edildi!
Akdeniz'de sismik arama yapmaya hazırlanan Oruç Reis gemisi için NAVTEX (Denizcilere Duyuru) ilan edildi. Yeni NAVTEX'in ardından Yunanistan'da da Ulusal Güvenlik Konseyi toplanma kararı aldı. Yunan Ordusu da alarm durumuna geçti.

Yunanistan Ordusu alarma geçti

Yunan Army Voice gazetesine göre: Yunanistan Ordusu, Türkiye'nin Rodos ve Kastelorizo adaları arasındaki bölgede askeri tatbikat düzenleme planları üzerine alarm verdiğini duyurarak ordu birimlerinin neredeyse tamamının izinlerinin iptal edildiğini açıkladı.

KONSEY TOPLANIYOR

Bununla birlikte bugün Ulusal Güvenlik Konseyi toplanıyor. Toplantının gündemi açıklanmasa da Akdeniz'in doğusundaki gerginliğin gündem maddelerinden biri olduğu aktarılıyor.

YENİ NAVTEX İLANI

Türkiye bu sabah Oruç Reis Gemisi için yeni bir NAVTEX yayınladı. Yayınlanan NAVTEX'e göre; 23 Ağustos tarihine kadar bölgede arama-tarama çalışmaları yapılacak.

MİÇOTAKİS TELEFONLARA SARILDI

Associated Press'in (AP) Yunan temsilcisi Elena Becatoros, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in Doğu Akdeniz'de Türkiye ile yaşanan gerilimi Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştüğünü, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile de bir görüşme gerçekleştireceğini açıkladı.

Ayrıntılar geliyor..