Yunanistan’a şirin görünmek için kantarın topuzunu kaçırdılar: Amerikan gemisinde Bizans bayrağı

Yunanistan’a şirin görünmek için kantarın topuzunu kaçırdılar: Amerikan gemisinde Bizans bayrağı
ABD ordusunda askeri teçhizat taşıyan ABD bayraklı ARC Endurance adlı gemi Yunanistan’ın Dedeağaç Limanı’na yanaştı. ABD gemisinin direğinde Yunan ve Bizans bayraklarının yer alması büyük tepki çekti.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlik sürerken ABD’den skandal bir hamle geldi. Yunanistan’ın Dedeağaç Limanı’na yanaşan ABD bayraklı ARC Endurance adlı gemiden Bizans bayrağı dalgalandığı görüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti.edjkm0zxoaal8vc-1.png

ABD Donanması, Türkiye sınırına 60 kilometre uzaklıktaki Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde askeri varlığını artırmaya devam ediyor. Askeri teçhizat taşıyan ABD bayraklı yük gemisinde Bizans bayrağı görülmesi büyük tepki çekti.

ARC Endurance adlı yük gemisinin Yunanistan’ın Dedeağaç limanına yanaşması ABD Donanması’nın resmi Twitter hesabında paylaşıldı.

edcy21axkaazd1g-1.jpg

Söz konusu paylaşımda "ARC Endurance, ABD Ordusu 101. Savaş Havacılık Tugayı'na teslimat için Yunanistan'ın Dedeağaç kentine geldi” ifadelerine yer verildi.

navy.jpg

Paylaşımda ayrıca ABD ve Yunan askeri müttefikleri ve liman ortakları arasında bu ölçekte bir operasyon yürütülmesi için olağanüstü iş birliğinin söz konusu olduğu belirtildi.

edcy22xwoaej5rf.jpg

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN VİDEODA ORTAYA ÇIKTI

ABD gemisindeki skandal ise sosyal medyada paylaşılan bir video ile ortaya çıktı. Söz konusu videoda yük gemisinde Yunan ve Bizans bayrakları dalgalanıyor.