Yunanistan'da göçmen teknesi battı: 32 kişi öldü

Yunanistan'da göçmen teknesi battı: 32 kişi öldü
Mora açıklarında göçmenleri taşıyan tekne alabora oldu. 32 kişinin öldüğü belirtilirken 92 kişinin de sahil güvenlik tarafından kurtarıldığı açıklandı.

Editör: İsa Karaarslan

Sahil Güvenlik'ten alınan bilgiye göre, Yunanistan'ın güneybatısındaki Mora açıklarında teknelerinin alabora olması sonucu denizden 32 kişinin öldüğü, 92 kişinin de kurtarıldığı açıklandı.

Sahil güvenlikten yapılan açıklamada, " Çarşamba sabahının erken saatlerinden bu yana, Pylos açıklarında çok sayıda göçmeni taşıyan bir balıkçı teknesinin alabora olması üzerine kapsamlı bir kurtarma operasyonu yürütülüyor " denildi.

AFP'ye konuşan bir sözcü, "Şimdiye kadar 80 göçmen denizden kurtarıldı ve güney Mora'daki bir liman olan Kalamata'ya nakledilecek" dedi.

Olay, İyon Denizi'ndeki Pylos'tan 47 deniz mili uzaklıktaki uluslararası sularda gerçekleşti. Kurtarma operasyonuna liman polis devriye botlarının yanı sıra Yunan donanmasına ait bir firkateyn, hava kuvvetlerine ait bir uçak ve helikopter ile bölgede seyreden altı bot katıldı. Yetkililerden alınan ilk bilgilere göre, göçmen teknesinin Libya'dan İtalya'ya hareket ettiği bildirildi.