Ay-yıldızlı formadan başkasını giymem

Ay-yıldızlı formadan başkasını giymem
Ay-yıldızlı formadan başkasını giymem

U19 Milli Takım oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, tüm pisikolojik baskılara rağmen Türkiye’yi seçtiğini söyledi.

U19 Milli Takım oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, tüm pisikolojik baskılara rağmen Türkiye’yi seçtiğini söyledi. Almanların ‘yeni Mesut Özil’ gözüyle baktığı genç yıldız, “Almanya beni çok istedi ancak ben ülkemi seçtim. Milli takımda başladım ve burada bırakacağım” dedi.

Nuri Şahin, Mesut Özil, Hamit Altıntop ve Halil Altıntop gibi yıldızları Avrupa futboluna kazandıran Almanya 1. Ligi, yeni kuşak Türk futbolcular yetişmeye devam ediyor. Daha iki hafta önce oynanan Fenerbahçe-M.Gladbach maçında, Alman ekibinin ilk golünü atan Tolga Ciğerci’yi hep birlikte izledik... Bu yeteneklerden kimisi karnının doyduğu ülkeyi tercih etti, kimisi ise Ay-yıldızlı formayı... Hakan Çalhanoğlu da Türkiye’yi seçen genç bir yıldızlardan birisi... Henüz 19 yaşında... 8 Şubat 1994 tarihinde Mannheim’de doğdu. Hakan’ın yeteneğini küçük yaşta keşfeden babası, çocuğunu kendisinin çalıştırdığı Turanspor Mannheim takımının alt yapısına verdi.

 

Hamburg kaptı
Anne ve babasının emeklerini boşa çıkarmayan Hakan Çalhanoğlu, Almanların dikkatini çekti ve Polizev takımı kaptı. Ardından Waldhof Manheim’e ve Karlsruher’e, oradan da Hamburg takımına transfer oldu. Aynı zamanda Türkiye U16-17 ve 19 takımları’nın da vazgeçilmezi oldu. Orta saha oyuncusu olmasına rağmen Ay yıldızlı formayla 5 gol atan Hakan’ı, Trabzonspor ve Beşiktaş takibe aldı ancak transfer gerçekleşmedi. Almanlar’ın “yeni Mesut Özil” gözüyle baktığı ve Almanların milli teklifini kabul etmeyip Türkiye’yi tercih eden Hakan, Futbol Extra Dergisi’ne verdiği röportajda yaptığı çarpıcı açıklamalarda, bakın neler söyledi:

 

Babasının takımında doğdu
Çocukken Turanspor Mannheim diye bir takımda oynadım. Türk takımıydı ve babam çalıştırıyordu. 6-7 sene orada oynadıktan sonra Polizei SV diye bir Alman takımına geçtim. 2 sene de orada oynadım ve Waldhoff Mannheim’e transfer oldum. Orada da 5 sene oynadım. O sırada zaten büyük kulüplerden transfer teklifleri gelmişti. Hoffenheim, Karlsruher, Freirburg ve Bayern Münih istemişti. Fakat ben ezilmemek için küçük bir takıma gitmek istedim. Karlsruher’yi seçtim. Sözleşmeyi imzaladım ve yatılı bir okullarında kalmaya başladım.

 

Özil ile gurur duyuyorum
Karlsruher’deyken Almanya ve Türkiye’den teklif geldi. Ben en doğru kararı verip ülkemi seçtim. Almanlar beni Mesut Özil ile kıyaslıyorlar. Benim için çok gurur verici bir şey, ama ben Mesut Özil değil, Hakan Çalhanoğlu olmak istiyorum. Mesut, İlkay ve birçok Türk genç Almanya’yı seçti. İlk tercihim orasıydı ancak yüreğim Türkiye’yi istedi. Ülkemi seçtim ve ölünceye kadar bayrağıma hizmet edeceğim. Türklerin Almanya’yı seçmesinin altında pisikolojik baskı ve tanınan mükemmel imkanlar yatıyor. Yoksa Emre, Samed ya da diğerleri Türkiye için oynardı.


Trabzon ve
Beşiktaş istedi

Ailecek Galatasaray’lı olduklarını söyleyen Çalhanoğlu teklifleri şöyle açıkladı: Trabzonspor istedi. Babam ve menajerim benim adıma görüştüler ancak bonservis ile alakalı anlaşamadılar ve daha sonra geri çekildiler. Daha sonra Milli Takım’la Danimarka’ya karşı oynadığımız Avrupa Şampiyonası maçımıza Beşiktaş’ın scoutları gelmişti. Orada bir görüşme yapıldı fakat onlarla da anlaşma olmadı. Çünkü o zaman Werder Bremen ve Hamburg beni çok istiyordu. Karlsruher’nin istediği para Werder Bremen’e fazla gelince çekildiler. Hamburg verdi ve onlarla anlaştım. Ama biz ailecek Galatasaraylıyız ve orada oynamayı çok arzu ediyorum.