Yüzde yüz yerli olacak!

Yüzde yüz yerli olacak!
Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül, 'Ülkemizde bu işleri yapanlar varken yurt dışında yaptırma söz konusu değildir' dedi.

Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül, 2019 yılından sonra uyduların tamamen Türkiye'de yapılacağını belirterek, "6A'dan sonraki uydularımızı Türkiye'de yapacağız. Türkiye'de bunu yapan insanlar varken uydularımızı yurt dışında yaptırmak gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

AKTİF 4 HABERLEŞME UYDUMUZ VAR

Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen "5. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri"ne katılan Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin şu anda aktif 4 haberleşme uydusuna sahip olduğunu hatırlattı.

Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 97'sinin televizyon yayınlarını uydu aracılığıyla izlediğini anlatan Gül, yapımının 2018 yılında bitmesi planlanan 5A uydusu için ihale aşamasında bulunulduğunu dile getirdi.

2023'E KADAR 10 UYDU OLACAK

Ensar Gül, Türkiye'nin haberleşme uydusu sayısının 2023'e kadar 10'a ulaştırılmasının hedeflendiğine dikkati çekti.Yeni projelerle Türkiye'nin, dünyanın sayılı uydu operatörleri arasına gireceğine değinen Gül, "6A'dan sonraki uydularımızı Türkiye'de yapacağız. Türkiye'de bunu yapan insanlar varken uydularımızı yurt dışında yaptırmak gibi bir düşüncemiz yok" ifadelerini kullandı.

DÜNYA EKONOMİSİNDE İLK 10'A GİRECEĞİZ

Türkiye'nin, 2019 yılında tamamen yerli haberleşme uydusunu üreteceğini anlatan Gül, şunları kaydetti:

"Dünyada lider bir ülke olmak için uzay teknolojilerine yatırım yapmalıyız. Türkiye olarak dünyanın ilk 10 ekonomisine girmek istiyorsak uzay teknolojilerini geliştirmeliyiz. Uzay teknolojilerini geliştirmek için de Türksat olarak elimizden gelen katkıyı yapıyoruz. Türksat 6A'yı yaptığımız zaman kendi uydusunu yapan ülkeler arasına gireceğiz. 2019 yılında kendi uydumuzu yaptığımızda dünya ekonomisinde ilk 10'a girmiş olacağız."