Zararlı yazılım oluşturdu: 400 bin dolar kazandı

Zararlı yazılım oluşturdu: 400 bin dolar kazandı
15 yaşındayken tasarlamış olduğu casus yazılımı sayesinde 400 bin dolar elde eden Jacob Wayne John Keen isimli genç, yazılımı yaptıktan tam 9 yıl sonra yakayı ele verdi. Bu süreçte çok fazla veriye sahi olan Keen'in bu işlemleri yaparken yalnız olmadığı ortaya çıktı.

Şu anda 24 yaşında olan Jacob Wayne John Keen, Avustralya’nın Brisbane kentinde akıl sır erdirilemeyen bir eylem gerçekleştirdi. Keen, 15 yaşında hazırladığı bir zararlı yazılımla 400 bin dolar kazandı. Ancak Keen''in son işi, onun yakalanmasına sebep oldu.

Keen, kurbanlarının bilgisayarlarındaki kontrolünü uzaktan ele geçirmeyi sağlayan uzaktan erişim truva atlı (RAT) bir korsan yazılım tasarladı. Bu yazılımla Keen, o yaşından itibaren dünyanın farklı yerlerindeki yaklaşık 15 bin kişiyi dolandırmayı başardı.

Imminent Monitor adı verilen korsan yazılım, kurulumu yapılan bilgisayar veya tabletin kamerasını kullanabiliyor, cihazda kayıtlı e-postalara erişebiliyor ve birçok kişisel veriyi elde edebiliyordu. Avustralya federal polisine göre yazılımı satın alanlar arasında birçok farklı suçlardan kaydı bulunan kişiler de yer alıyordu.

Güvenlik güçleri tarafından yakalanan Keen''in, önümüzdeki günlerde mahkemeye çıkarılacağı aktarıldı. Ancak Kenn''in, bu suçu işlerken yalnız olmadığı ortaya çıktı. Annesi de elde edilen gelirleri düzenlemekle suçlandı. Polislerin açıklamasına göre suçluların gerçekte kazandığı paranın, belirtilenden çok daha fazla olduğu iddia edildi.

İlgili Haberler