Meydanı bölücüye bıraktılar

Meydanı bölücüye bıraktılar
Meydanı bölücüye bıraktılar

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın pazarlık masasında terör örgütüne her türlü tavizi vermes

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın pazarlık masasında terör örgütüne her türlü tavizi vermesine rağmen PKK’nın son günlerde eylemlerini artırdığına dikkat çekti. Aydın, “Örgütün, 10 gün içinde bölgede 47 şiddet eylemi yapması, sözde asayiş birimi kurup yol kontrolüne kalkışması fiyaskonun resmidir. Çekilme bir aldatma ve fiyasko değilse, yani PKK gerçekten çekildiyse bu şiddet eylemlerini kim yapıyor” dedi. Koray Aydın’ın pazarlık süreci ile ilgili değerlendirmeleri şöyle:
Paralel yapılanma: Adı her ne olursa olsun, Cizre’de asayiş ve trafik kontrolü yapanlara ve Lice’de karakol basanlara, iktidarın tavrı tam bir aymazlıktır. Hükümet, bölgede kapattığı karakol sayısıyla övünürken, PKK uzantısı grupların asayiş kontrolüne kalkışması tesadüf mü. Kapsamı bir türlü açıklanmayan çözüm sürecinde, PKK çekilirken, bölgede paralel bir yapılanma mı oluşturuluyor.
Çakallar: Kato Dağı’nda her yıl düzenlenen “Koyun Kırpma Kültür ve Doğa Festivali” bu yıl PKK panayırına dönüştü. Festivalde, PKK’nın karakol basması ve asayiş kontrolü alçaklıkları katılımcılara izlettirildi. Festivalde koyunların yünü kırpılmamış, ama Türk milletinin birliği, bütünlüğü ve kardeşliği, satırla doğranmıştır. Festivali çakallar ve sırtlanlar istila etmiş, ihanet çetelerinin sergilediği yasadışı faaliyete müdahale edilmemiştir. MHP ve Ülkücü Hareket, gerçekleri Türk milletine aktaracak, küresel güçlerin ve işbirlikçilerinin bütün oyunlarını bozacaktır. MHP ve Ülkücü Hareket, devlet içinde devlet kurulmasına, bayrağın yanına bayrak dikilmesine asla izin vermeyecek, Türk vatanının ve milletinin varlığına uzanan elleri kıracak, sandıktan alacağı yetkiyle, bölünme sürecini tersine döndürecektir.