Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşçu açıkladı. TÜİK abi bu fiyat listesi de mi yalan

Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşçu açıkladı. TÜİK abi bu fiyat listesi de mi yalan
Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşçu, bir market zincirinin finans yöneticisinin kendisine gönderdiği bazı sebze ve meyvelerin geçen yıl ve bu yıl satış fiyatlarını paylaştı.

TÜİK''in verilerine göre enflasyon mart ayında aylık yüzde 5,46''lık artışla yıllık yüzde 61,14''e çıktı. Yıllık üretici fiyat endeksi ise yüzde 114,97 olarak gerçekleşti.

ENAG ise enflasyonu aylık bazda yüzde 11.93, yıllık enflasyonu yüzde 142.63 olarak açıkladı.

Ziraat Bankası eski yöneticisi Şenol Babuşcu, enflasyonun market raflarına yansımasını kendisine gelen bir liste ile gözler önüne serdi. Ankara’da bir market zincirinin finans yöneticisinin kendisine gönderdiği bazı sebze ve meyvelerin enflasyon öncesi ve sonrası fiyatlarını paylaştı.

Market yöneticisinin kendisine gönderdiği geçen yıl ve bu yıl karşılaştırmalı olarak gönderdiği listeye göre market manav ürünlerinde yüzde 200 ile 500 arası fiyat artışı görülüyor.

ENFLASYON ÖNCESİ

Babuşçu, enflasyon öncesi kedisine gönderilen listeyi ‘Ankara’da bir market zincirinin finans yöneticisi bazı sebze ve meyvelerin geçen yıl ve bu yıl market satış fiyatlarını gönderdi. Yarın TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon ile birlikte değerlendirelim’ sözleriyle paylaştı.

ENFLASYON SONRASI FİYATLAR

Babuşçu, enflasyon sonrası gelen yeni listeyi de paylaştı. 

Paylaşımına "Ankara’da başka bir marketin yöneticisi birkaç değişiklik ve ilave ile yeni bir liste gönderdi. Paylaşıyorum…" notunu düştü

 

İlgili Haberler