Ziraat’ın Eski Yöneticisi Merkez Bankası’nın ne kadar faiz indireceğini açıkladı

Ziraat’ın Eski Yöneticisi Merkez Bankası’nın ne kadar faiz indireceğini açıkladı
Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve eski Halkbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Şenol Babuşcu, dikkat çeken bir faiz iddiasında bulundu.

Tutarsa yandık

ODA TV''de yer alan habere göre; Türk Lirası her geçen gün daha fazla değer kaybederken Dolar, 17 Kasım 2021 itibarıyla 10,43 lira, Euro/TL ise 11,79 liradan işlem görüyor.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve eski Halkbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından Merkez Bankası ile ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Babuşcu paylaşımında, Merkez Bankası''nın önümüzdeki Aralık ayına kadar yüzde 4’lük bir faiz indirimi beklediğini söyledi.

Babuşcu paylaşımında, “Merkez Bankası''nın Kasım ve Aralık ayındaki iki toplantısında Politika Faizi''ni 400 baz puan indireceğini tahmin ediyorum. Kasım 200-Aralık 200 veya Kasım 100-Aralık 300 baz puan şeklinde olabilir. Yeni yıla yüzde 12 Politika Faizi ile gireceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Babuşcu’nun iddiasının ardından politika faizinin yüzde 12’ye düşürülmesi ise dolar kurunun 15 liraya çıkacağı yorumlarının yapılmasına neden oldu.

 

İlgili Haberler