Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'tan skandal sözler! Doktorları hedef gösterdi

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'tan skandal sözler! Doktorları hedef gösterdi
Skandal ifadeler kullanan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, "Sağlıkçılar kendilerini koruyamadılar ve bize büyük yük oldular" diyerek korona virüse yakalanan sağlıkçıları suçladı. Vali, tepkiler üzerine özür diledi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, düzenlediği basın toplantısında sağlık çalışanlarını hedef aldı.

Sağlık çalışanlarını kendilerini korumadıkları ve korona virüs bulaştırdıkları yönünde suçlayan Bektaş, "Sağlıkçıları ücretsiz misafir ettik, yemeklerinden ücret de almadık ama kendilerine virüs bulaştırdılar ve bize büyük yük oldular" dedi.

567 pozitif vakadan 137’sinin sağlıkçı olduğunu belirten Vali Bektaş, şu ifadeleri kullandı:

"BİZE YÜK OLMASALARDI HER ŞEY FARKLI OLURDU"

"Her türlü tedbiri alınmasına rağmen maalesef sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Tüm arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize götürdüğü yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık."

"KONAKLAMA VE YEMEK ÜCRETİ ALMADIK AMA DİKKAT ETMEDİLER"

"Bu gerçekten zor oldu. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Yemek ücreti de almadık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya sokuyorlar, hem bizi sıkıntıya soktular. Bunun da artık azalacağını varsayıyoruz.

Onlar bizim kahramanlarımız. Kendi hayatlarını ortaya koyan insanlar ama yeteri kadar dikkatli olmayınca sıkıntı yaşıyoruz."

ERDOĞAN BEKTAŞ'A BÜYÜK TEPKİ

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın sözleri sosyal medyayı da ayağa kaldırdı.

Bektaş'a tepki gösteren CHP'li eski milletvekili ve TBMM eski Başkanvekili Uluç Gürkan, şu ifadeleri kullandı:

İnanamıyorum. Bir vali, açıklama yapıyor. Yönetiminden sorumlu olduğu kentte koronavirus sorunun sorumlusu olarak canları pahasına mücadele eden sağlık çalışanlarını hedef gösteriyor...

ekran-alintisi-094.png

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise şu paylaşımda bulundu:

"Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’a bakın... Salgının ilk gününden beri ön cephede, yeterli imkanlar sağlanamamasına rağmen virüsle savaşan sağlıkçılarımız virüsün yayılmasından sorumluymuş. Yazıklar olsun, Zonguldak gibi kritik bir ilde o koltukta bir dakika durmaması lazım..."

eeee.png

TEPKİLERİN ARDINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Vali Bektaş, gelen tepkilerin ardından yeni bir açıklama yaparak "Açık yüreklilikle özür diliyorum" dedi.

Vali Bektaş, jet açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"17 Nisan tarihinde valilikte düzenlenen basın toplantısında ilimizle ilgili Pandemi konuları konuşulmuş, olayın geldiği aşama, alınması gerekli önlemler, yapılan çalışmalar, aksayan hususlar, olayın kökenleri ve etkenler konuşulmuş, kamuoyundaki tereddütler giderilmeye çalışılmıştır. Bu çerçevede sağlık çalışanlarımızın kendilerini koruyamamalarından kaynaklı husus da gündeme gelmiş bu konunun çözümü için de yapılacaklar açıklanmıştır.

"SAĞLIK CAMİASINI ÜZMEK İSTEMEDİM"

"Konuşmanın basına yansımasıyla konuşmada sağlık çalışanlarımızı, kastı aşsa da üzecek, yanlış anlamaya uygun ifadelerin telaffuz edildiği ortaya çıkmıştır. Tabii ki konunun asıl sahibi sağlık camiasını üzmek gibi bir kasıt asla söz konusu değildir. Her şeye rağmen bu sıkıntılı günlerde sağlık çalışanlarımızın üzülmesine sebep olmuşsak kendilerinden açık yüreklilikle özür diliyorum. Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz açıktır."

"HAYAL KIRIKLIĞIM SÖZLERİME YANSIDI"

"İlimizin de bu tabloyu çok şiddetli yaşadığı ortadadır. Pandemide ülke geneli ölüm oranının, yoğun bakımdaki hasta sayısının üç katı rakamlarla ilimizde karşı karşıya kaldık. Buna rağmen bütün kamuyu seferber ederek, vatandaşımızı ciddi sınırlamalara zorlamışken, sayın Sağlık Bakanımızın açık beyanına da yansıdığı şekliyle izolasyonda % 99'luk bir başarıyı yakalayarak tabloyu nerdeyse olumluya döndürmüşken, sağlık çalışanlarımızın özellikle son dönemde kendilerini koruyamamaları nedeniyle, tabloda istenen iyileşmenin sağlanamaması ile yaşanan hayal kırıklığı maalesef sözlerimize yansımıştır.

Konunu bu çerçevede değerlendirilmesini ilgililerden bekliyor, bu mücadeleyi sırtlayan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün kamu görevlisi arkadaşlarıma ve STK temsilcilerimize, basın mensuplarımıza, yoksunluklara sabreden vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

Biraz gecikmeli de olsa bu işi başaracağımıza umudumuz tamdır."

İlgili Haberler