Zühtü ve avenesi neyin önünü açtı?

Zühtü ve avenesinin Ali Kemalliğinde bir oyun var. "Yukarı"dan birileri "Aman Zühtü! Bu PKK bildirisini imzalayanlar, sizden lehlerine bir karar çıkmazsa, AİHM'ye gidecekler. AİHM'nin bize tavrı malûm. Gözünü seveyim Zühtü. Arkadaşlarını da ikna et, ne yap et, bu işi uzatmayalım." demiş olabilirler mi?

Bu bildirinin fikir hürriyetiyle hiçbir bir alâkası yoktur.

Zühtü ve avenesi, ülkemizin ne gibi tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzun idrakinde değillerse o koltuklarda oturamazlar; eğer idrakindeyseler ve bile bile lades demişlerse, ilerinde "vatan hainliği"nden muhakeme edilmeyi de göze almışlar, demektir.

"Suça Ortak Olmayacağız" başlığıyla yayınladıkları "PKK Bildirisi"ni imzalayanlar 1128+1104. Ne kadar çok PKK sever akademisyenimiz varmış!

O 1104 kişi ise 1128 "hain" ağır ithama maruz kalınca, "dış emir"le bunlara destek çıkanlar.

Bu tipleri gördükçe, Millî Mücadele'nin hangi şartlarda verildiğini daha bir anlıyorum. Bir tarafta İstanbul Hükûmeti, bir tarafta İngiliz Muhibler Cemiyeti, bir tarafta Mustafa Sabrilerin Teâlî-i İslâm Cemiyeti... Ve her yerde Millî Mücadele'yi akamete uğratmak için çıkartılan isyanlar!

1970'lerde, içimizdeki, emperyalist güçlerin iç uzantısı aşırı sol örgütlere karşı Ülkücü Hareket'in verdiği mücadeleyi de unutmayalım. İçindeydim. Memleketin öz evlâtların hangi şartlarda halka öncülük ettiklerini anlatmaya kelimeler yetmez! O zaman da pek çok akademisyen, siyasetçi saldırgan militanlara sahip çıkıyordu. Bugün de Marxist temelli PKK'ya sahip çıkılıyor. 1071 imzayla karşı bildiri yayınlanıyor; "1071 Malazgirt Zaferi!" diye kendilerince alay etmeye kalkıyorlar.

AYM kararının bizi nasıl bir tehlikeye attığını ölçebilecek tecrübeyi sahibim. (Zühtü ve avenesi keşke, İmralı'daki Konuk kitabımızı temin etseler. AYM Kütüphanesi'nde olması lâzım. Yoksa internete girip satın alsınlar. Gönderirdim ama ben de yok! A. Öcalan'ın zabıtlara girmeyen ifadelerini, salonda, kuliste yaşananları bir bir not yazdım. Neden feveran ettiğimizi anlarlar belki!)

PKK'yı "özgürlük savaşçıları" gören, geçmişin Marxist, şimdinin liberal sol cenahının arasında, bana da entelektüel desinler diye bir kıçlık yer kapmak için yarışan içimizdeki satkın gazeteci, akademisyen makulesi AVM'nin PKK severleri ziyadeyle memnun eden kararına destek çıkıyor.

Beni düşündüren Ak Parti içinden birinin/birilerinin AYM kararına karşı bir söz etmemeleri. Neden acaba? Ismarlama karar olduğu için mi?

Ey ahali! Bundan sonra meydanlarda, şurada burada PKK güzellemeleri duyarsanız sakın ha "Ne oluyoruz? Başka bir ülkede mi yaşıyoruz? Bu topraklar kimin?!" diye sormayın! Hele PKK severlerin yanında hiç homurdanmayın! Suç işlemiş olursunuz. Hatta PKK'ya karşı mücadelede şehit düşen askerimize sahip çıkmaya kalmayın, yoksa kendinizi savcı karşısında bulusunuz! Ellerinde tapu gibi AVM kararı var!

AVM kararından sonra askerimiz yıkıcı, yakıcı, "özgürlük" kısıtlayıcı; PKK mazlum! Bu böyle biline!

______________

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Konya'da büyük fedakârlıkla kurulan, binlerce insanın yarasına melhem olmuş "Ahde Vefa Turan Birliği Derneği" bulunuyor. Turan ülkelerinden gelenleri öne çıkarmakla beraber "insan" ayırımı gözetmiyor. Kimin ihtiyacı varsa ona koşuyor.  Kurban dâhil her türlü yardımlarınızı bekliyor. (İrtibat için ahdevefaturan@gmail.com'a girebilirsiniz.)

Yazarın Diğer Yazıları