"Türk vatandaşlığı Suriyelilerin cebine koyacağınız harçlık değil"

"Türk vatandaşlığı Suriyelilerin cebine koyacağınız harçlık değil"
Bütçe görüşmelerinde konuşan İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, İçişleri Bakanı Soylu'nun Suriyelilere vatandaşlık açıklamalarına tepki göstererek, "Türk vatandaşlığı Suriyelilerin cebine koyacağınız harçlık değil" dedi.

Meclis'te devam eden bütçe görüşmelerinde söz alan İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Türkiye'de doğan Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesine ilişkin açıklamalarına çok sert tepki gösterdi.

Akkal, "Bugün Türkiye’de askerlik çağında 815.000 Suriyeli var. Bizim Mehmetçiğimiz Suriye’de- Suriye’nin toprak bütünlüğü için şehit olurken, Suriyeli gençler ülkemizde nargile cafelerde geziyor" dedi.

Sözlerinin devamında "Sayın Bakan; Türk vatandaşlığı sizin Suriyelilerin cebine koyacağınız harçlık değildir" diyen Akkal, "Aklınızı başınıza devşirin. Vatandaşlık vereceğiniz Suriyeliler bu memleketi terk etmeyecektir! Bunu da iyi anlayın" şeklinde konuştu.

İşte Akkal'ın o açıklamaları:

"Türk milli kimliğinin önündeki en büyük tehdit olan Suriyeli sığınmacılar meselesidir. Suriyeli sığınmacı sayısı Türkiye’nin kültürel ve etnik dokusunu değiştirecek bir hızla artıyor.

Bugün Türkiye’de yaşayan her 20 kişiden 1’i Suriyeli. Bu nüfus artışı devam ederse 2040 yılına geldiğimizde Türkiye’de yaşayan her 13 kişiden biri Suriyeli olacak. Türkiye’nin belirli kentlerinde Suriyeliler nüfus üstünlüğünü ele geçirmiş durumdalar. Özellikle Kilis’te 131 bin Türk vatandaşına karşı 132 bin Suriyeli var. Böyle giderse Şanlıurfa, Gaziantep ve Hatay’ın kaderi de yakında Kilis gibi olacak. Buradan açıkça söylüyorum; Bu kadar büyük bir Suriyeli nüfus ile Türkiye’de milli devletin ayakta kalması mümkün değildir.

Hiç kimse bize hümanizm dersi vermeye kalkışmasın. Bugün Türkiye’de askerlik çağında 815.000 Suriyeli var. Bizim Mehmetçiğimiz Suriye’de- Suriye’nin toprak bütünlüğü için şehit olurken, Suriyeli gençler ülkemizde nargile cafelerde geziyor. Bunu kabul etmek mümkün değildir.

Neden Batı dünyası Suriyeliler ‘in Türkiye'de kalmasını istiyor? Neden Soros, Avrupa Birliği Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye yerleşmesi için çalışıyorlar?

Kuzey Suriye’den 5 milyon Suriyelinin Türkiye'ye taşınması, ilk aşamada onların boşalttıkları yerin PKK'nın eline geçmesine, orada bir PKK'istanın kurulmasına sebep olacaktır. Bu gerçeği göremeyen Dış işleri bakanlığı, bu gerçeği göremeyen iç iş işleri bakanlığı Türkiyeyi bir felakate sürüklemektedir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Benim ülkemde 380 bin Suriyeli çocuk doğdu. Meclis de yardımcı olsa, keşke bu 380 bin çocuğu doğar doğmaz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapsak diyor. Keşke doğduklarında vatandaşlık versek de, memleketlerine döndüklerinde ceplerinde ay yıldızla kimlik olsa diyor.

Sayın Bakan; Türk vatandaşlığı sizin Suriyelilerin cebine koyacağınız harçlık değildir – aklınızı başınıza devşirin. Vatandaşlık vereceğiniz Suriyeliler bu memleketi terk etmeyecektir! Bunu da iyi anlayın.

Suriyelilere vatandaşlık vermek Türkiye’nin yalnızca bugününe değil - aynı zamanda geleceğine yapılmış bir ihanet olacaktır. Böyle bir ihanetin hesabını tarih ve millet karşısında vermezseniz.

Başbuğ Alparslan Türkeş’ in de dediği gibi;

“Beceriksizlikle ihanet arasında, kıldan ince bir çizgi vardır."

İlgili Haberler