Akşener'den Öcalan tepkisi: "Çözüm sürecini yeniden açmaya utanmıyor musunuz?"

Akşener'den Öcalan tepkisi: "Çözüm sürecini yeniden açmaya utanmıyor musunuz?"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bebek katili Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesine tepki göstererek, "Gitti bebek katili, geldi İmralı. Oy için yapmadıkları kalmadı. Bunu yeniden açmaya utanmıyor musunuz?" diye sordu.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın bebek katili Abdullah Öcalan'ın 8 yıl aradan sonra avukatlarıyla görüşmesine izin vermesine sert tepki gösterdi.

Akşener, Cumhur İttifakı'nın İstanbul'daki kaybın ardından yenilenecek seçimler için bu şekilde bir yönteme başvurduklarını söyleyerek,  "İstanbul’da bir de Cumhur İttifakı'nın terör örgütü başı ile aşkının yeniden alevlenmesini oylayacak. Gitti bebek katili, geldi İmralı. Oy için yapmadıkları kalmadı. Habur'u Oslo'yu görmezden geldiler. Bunu şehitlerimizle gazilerimizle ödedik. Bunu yeniden açmaya utanmıyor musunuz? Gencecik yaşta kocasını kaybeden eşlerden, babasını kaybeden çocuklardan utanın" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Bebek katili Abdullah Öcalan, 8 yılın ardından avukatlarıyla görüştürülmüş, yazdığı mektup avukatları tarafından okunmuştu. Konuyla ilgili olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Öcalan'ın yıllar sonra avukatlarıyla görüşmesinde bir sakınca olmadığını söylerken Adalet Bakanı Abdulhamit Gül avukat ile görüştürülme yasağının kaldırıldığını belirtmişti.

 

 

İlgili Haberler