İkinci çözüm süreci tam gaz sürüyor: Öcalan ile avukatları yeniden görüşüyor

İkinci çözüm süreci tam gaz sürüyor: Öcalan ile avukatları yeniden görüşüyor
Teröristbaşı Öcalan, 2 Mayıs’ta 8 yıl sonra avukatları ile görüştürülmüştü. Öcalan’ın bugün avukatları ile ikinci bir görüşme daha yapacağı duyuruldu.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın 2 Mayıs tarihinde avukatlarıyla görüşmesiyle başlayan süreç tam gaz sürüyor. Öcalan’ın avukatları, sabah saatlerine Gemlik’ten İmralı’ya hareket etti. Öcalan’ın avukatlarına yeni bir mektup verip vermeyeceği belirsizliğini koruyor.

27 Temmuz 2011'den sonra avukatlarıyla görüşemeyen Abdullah Öcalan'la son olarak 12 Ocak 2019'da kardeşi Mehmet Öcalan görüşmüştü.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan, 2 Mayıs tarihinde, 8 yılın ardından avukatları ile görüşmüştü. Öcalan, söz konusu görüşmede avukatlarına bir mektup vermişti. Mektupta “İnanıyoruz ki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kapsamında Suriye'deki sorunların çatışma kültüründen uzak durularak; içinde bulunduklarını konumun, durumun Suriye'nin bütünlüğü çerçevesinde Anayasal güvenceye kavuşturulmuş yerel demokrasi perspektifinde çözüme ulaştırılması amaçlanmıştır. Bu bağlamda Türkiye'nin hassasiyetlerine de duyarlı olunmalıdır” İfadeleri yer almıştı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Daha önce verilen kısıtlama kararları söz konusuydu. Bu kısıtlama kararları kaldırıldı. Görüşme yasağına ilişkin bu kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi. Hukuken bu konudaki engeller kalktıktan sonra avukatının görüşme imkanı da hukuken söz konusu olmuştur" demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise "Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler