Avukatın etek boyunu ‘kısa’ bulan hakime büyük tepki

Avukatın etek boyunu ‘kısa’ bulan hakime büyük tepki
İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görülen bir davada mahkeme hakiminin bir kadın avukatın etek boyunun kısa olması nedeni ile tutanak tutmak istemesi büyük tepki çekti. Avukatlar, duruşma salonuna gelerek olayı protesto etti.

İstanbul Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir işe iade davası duruşmada hakim Mehmet Yoylu ile avukat arasında 'etek boyu' tartışması yaşandı. HSK, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Duruşma salonu önünde avukatlar olayı protesto ederken TBB yazılı açıklamayla yaşananları kınadı.

HAKİM SALONU TERK ETTİ

Avukat Erdost Balcı'nın sosyal medya hesabından paylaştığı tutanakta yer alan bilgilere göre hakim, duruşma esnasında diğer avukatlara davacı vekilinin eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santim yukarıda olduğunu ve bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı olup olmadığını sordu.

Dinleyici sıralarında bulunan bir avukat ise "Bence de özgürlük alanı ile ilgilidir müdahale edilmemesi gerekir" dedi.

Dinleyici sıralarında bulunan bir diğer avukat da "Avukatlık hukukuna ve örfüne uygundur" ifadesini kullandı.

Daha sonra hakim, avukatların kısa değerlendirilmesinin aynı olmayacağı iddiasıyla baro başkanlığına bildirmek üzere etek boyunun fotoğrafının çekilmesini istedi.

Avukat ise "Ben etek boyumun çekilmesini istemiyorum" dedi. Daha sonra duruşmaya devam edildi.

d7ubwxfxkaajq4b.jpg

AYTUN ÇIRAY: “HAKİM, NEFRET SUÇU İŞLEDİ”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, mahkemede yaşanan etek skandalına tepki gösterdi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Çıray, Avukat'ın etek boyu hakkında tutanak tutturan hakim aynı zamanda kadına nefret suçu işlemiştir. Türkiye Barolar Birliği, bu sex takıntılı hakime görevden el çektirmelidir. İfadelerini kullandı.

TBB: HAKİM, MESLEKTAŞIMIZI TACİZ ETMİŞTİR

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığınca, İstanbul Anadolu Adliyesi İş Mahkemesinde duruşmada, bir kadın avukatın etek boyuna tepki gösteren hakimin, yargılama yaptığı işi bırakıp, avukatı kılığı kıyafeti yüzünden yargılamaya kalkıştığı, hatta fotoğrafını çekmeye teşebbüs ettiği belirtilerek, konunun sonuna kadar takip edileceği bildirildi.

TBB'den yapılan açıklamada, İstanbul Anadolu Adliyesi İş Mahkemesinde üzücü bir olay yaşandığı, mahkeme hakiminin, bir kadın avukatın kıyafetine karıştığı, yetkisini kötüye kullandığı ve mahkemesini küçük düşürdüğü dile getirildi.

Açıklamada, "Hakim, aynı zamanda meslektaşımızı bu şekilde baskı altına almış ve taciz etmiştir. Yargılama yaptığı işi bırakıp, meslektaşımızı kılığı kıyafeti yüzünden yargılamaya kalkışmıştır. Hatta fotoğrafını çekmeye teşebbüs etmiştir" ifadesi kullanıldı.

Bu hakimin daha önce Balıkesir'de bir avukata kürsüden hakarette bulunup onu darp ettiği anımsatılan açıklamada, "Sorunludur. Bugün yaşanan olay, bu kişinin hakimlik görevine o olaydan sonra devam ettirilmiş olmasının sonucudur" değerlendirmesinde bulunuldu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu tarafından derhal Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) ile konunun görüşüldüğü, HSK tarafından hakim hakkında soruşturma açıldığı, bu olayın sonuna kadar takip edileceği kaydedildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi Hâkimi Mehmet Yoylu hakkında soruşturma başlattı.

HSK 2. Daire'nin, gün içinde de toplanarak Yoylu'nun açığa alınıp alınmayacağını görüşmesi bekleniyor. HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada“Soruşturma izni verdik. Gereğini yapacağız, kamuoyu merak etmesin” dedi.

BAKAN GÜL'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, mahkemedeki etek tartışmasına iliştin açıklama yaptı. Twitter hesabından bir açıklama yapan Gül, "Bugün İstanbul Anadolu Adliyesinde avukat meslektaşımızın kıyafet tercihi nedeniyle maruz kaldığı çok tatsız, talihsiz ve hukuksuz olayla ilgili olarak HSK soruşturma başlattı. En kısa sürede yasal gereğinin yapılması için sürecin takipçisiyim" dedi.

O HAKİM GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

HSK, duruşma sırasında avukatın etek boyu nedeniyle tepki gösteren hakim Mehmet Yoylu'yu tedbiren görevden uzaklaştırdı.

İlgili Haberler