Fabrikada direnen Azov Taburu Ruslara teslim oldu

Fabrikada direnen Azov Taburu Ruslara teslim oldu
Uzun süredir Rusya kuşatması altında olan Azovstal demir-çelik tesislerinde bulunan Ukraynalı askerler ile Azov güçleri teslim oldu. Gelişmeler üzerine açıklama yapan Ukrayna Devlet başkanı Zelenskiy, "Çocukları eve getirmek için çalışmalar devam ediyor ve bu iş incelik gerektiriyor" dedi.

Ukrayna''nın güneyinde yer alan Mariupol kentindeki Azovstal demir-çelik tesislerinde Ukraynalı askerlerin ve neo-Nazi Azov Taburlarının haftalardır süren direnişi sona erdi.

Ukrayna devlet ajansı Ukrinform''un aktardığına göre, tesislerde bulunan birliklerin komutanları, en yüksek askeri komutanlıktan “personelin hayatını kurtarma” emri aldı. 

Teslim olan askerlerin fotoğraflarını paylaşan Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova, paylaşımında, "Kuşatma altındaki Marnipol/Azovstal''dan tahliye edilen ikinci gurup Ukrayna askerleri işgal altındaki Yelenovka''ya ulaştı" bilgisini verdi.

ZELENSKİY: ÇOCUKLARIMIZIN HAYATLARINI KURTARABİLECEĞİMİZİ UMUYORUZ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodemir Zelenskiy, Kremlin''in "toplu teslimiyet" olarak adlandırdığı tahliye operasyonuna ilişkin "Ukrayna''nın bu kahramanlara hayatta ihtiyacı var" dedi. 

Teslim olan ve tesislerden tahliye edilen birliklerin, Rusya''nın denetimindeki bölgelere götürüldüğü bildirildi. Ukrayna''nın Rusya''ya esir değişimi prosedürüne göre ağır yaralı Azovstal savaşçılarını Rus savaş esirleri ile değiştirmeyi teklif ettiği de kaydedildi.

Gelişmeler üzerine açıklama yapan Ukrayna Devlet başkanı Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

Ukrayna''nın kahramanlara canlı ihtiyacı var. Bu bizim ilkemizdir. Mariupol savunucularını kurtarma operasyonu ordumuz ve istihbaratımız tarafından başlatıldı. Çocukları eve getirmek için çalışmalar devam ediyor ve bu iş incelik gerektiriyor. Ve zaman.

Ukrayna ordusunun Silahlı Kuvvetler, istihbarat, müzakere ekibi, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve Birleşmiş Milletlerinin eylemleri sayesinde, çocuklarımızın hayatlarını kurtarabileceğimizi umuyoruz. Aralarında ağır yaralılar var, onlara yardım ediliyor.

İşte teslim olan Ukraynalı askerler ile Azov güçlerinin görüntüleri:

İlgili Haberler