Ekonomi ağır adamı Mustafa Sönmez doların yükseltilip indirilmesiyle kimler vurgun yaptığını açıkladı

Ekonomi ağır adamı Mustafa Sönmez doların yükseltilip indirilmesiyle kimler vurgun yaptığını açıkladı
Ünlü ekonomist Mustafa Sönmez, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları, döviz kurundaki artış ve fahiş fiyat artışına ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Ekonomi dünyasının ağır adamı Mustafa Sönmez açıkladı

Milyonlarca memur ve emeklinin dört gözle beklediği kritik enflasyon verisi dün açıklanmıştı. TÜİK verilerine göre; 2021 yılı yıllık enflasyon yüzde 36,08 olarak gerçekleşti. Fakat TÜİK''in açıkladığı rakamlar market raflarındaki fiyatlardan çok geride kaldı.

Örneğin, geçen yıl aynı tarihte 31,90 liradan satılan 32''li Selpak tuvalet kağıdı, bu yıl 131,50 liradan satışa sunuldu. Yalnızca bu üründe görülen yıllık enflasyon yüzde 163,52. Bu TÜİK''in açıkladığı rakamın 4 katından fazla.

Ekonomist Mustafa Sönmez’e son olarak TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları, döviz kurundaki artış ve fahiş fiyat artışına ilişkin sosyal medya hesabında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Sönmez paylaşımında, “Sonuçla oyalanmayalım; hiper enflasyon belasının nedeni bizzat tek adamErdoğandır. Faiz inecek inadı doları patlattı, fahiş dolarla yapılan ithalat herşeyin fiyatını tetikledi. Kör bir inat uğruna, Saray çevresi vurgunu vurdu, halk yoksullaştı.Bu kadar net! Bunu anlatmak lazım.” İfadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU:

TÜİK verilerine göre 2021 yılı yıllık enflasyon %36,08 olarak gerçekleşti. TÜİK''in verdiği rakamlara göre enflasyon Aralık ayında rekor kırarak yüzde 13.18 arttı.

Anadolu Ajansı''nın Aralık ayı enflasyon verilerine ilişkin 21 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen beklenti anketinden ekonomistlerin aralık ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 8,54 çıkmıştı. Ankete katılan ekonomistlerin aralık ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 5,50, en yüksek yüzde 14,60 aralığında yer almıştı. Anket sonuçlarına göre bir önceki ay yüzde 21,31 olan yıllık enflasyonun yüzde 30,05''e yükseleceği bekleniyordu.

İlgili Haberler