İşte galibiyetin sırrı, duy taraftarı İsmail hoca

İşte galibiyetin sırrı, duy taraftarı İsmail hoca

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

En sondan söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. Bu Mesut''un artık bu takımda işi yok! Adam ticaret yapıyor. Milyonlarca dolarlık sermayeye hükmediyor. Sanırım artık futbolu bırakmış! Ama Fenerbahçe onu bırakmıyor, İsmail Kartal ısrarla oynatıyor. O da "Benden umudu kesin" diyemiyor da bunu sahadaki futboluyla gösteriyor!

Fenerbahçe işte onun yüzünden ilk yarıyı 10 kişi oynadı. Tamam baskılıydı. Ama Konyaspor''un teknik direktörü İlhan Palut''un planı tıkır tıkır işliyordu, rakibin bir anlık gafletini bekliyordu.

Onu da 35. dakikada buldu. Taç kazandılar. Fenerbahçeliler bakarken öylesine sağa sola, Skubic çabucak kullandı atışı. Aaa; o da ne! Cikalleshi, son çizgiye yakın bir noktada bomboş durumdaydı. Topu yolladı penaltı noktasına, Ender Çekici dokundu. Bytyqi de kaleci Altay''dan seken topu çizgiden geçiriverdi: 0-1.

Bir de itiraz ediyorlar. Neye ediyorsun kardeşim? Koca Fenerbahçe böyle gol yer mi?

İkinci yarıda Mesut çıkıp da Pelkas girince Fenerbahçe de 11 kişi oynamaya başladı ve baskı kurdu. Yalnız bu sırada 53. dakikada Kim''le Serdar Aziz''in amatörce sarı kart görmelerini kimse anlatamaz bana! İki stoper birden böyle kart görür mü?

Fenerbahçe yüklendikçe yüklendi, aradığı golü de 66''da buldu. İrfan Can''ın frikikinde vuruşunu Sehiç çıkardı. Direğe çarpan top altı pasa düştü, Kim de dokundu: 1-1.

Son dakikalara girilirken Fenerbahçeli taraftarların sabrı iyice taştı. Öyle ya, Arda neden oynamıyordu. Tribünler "Arda Arda" diye bağırırken, İsmail Kartal''ın inadı sonunda kırıldı. Herhalde "Bu kadar koruduğum yeter" demiş olmalı. 76''da İrfan Can''ı çıkardı, Arda Güler''i aldı. Tribünler yıkılıyordu. Yalnız benim aklıma takıldı, burada oyundan alınacak oyuncu İrfan Can mı olmalıydı?

Fenerbahçe''nin baskısı arttıkça arttı. 88''de Arda''nın temelini attığı atakta da golü buldu. Arda, Crespo''ya verdi, Crespo Pelkas''ı gördü, Pelkas da güzel bir vuruşla topu ağlara yolladı: 2-1.

Bu da gösterdi ki Fenerbahçe''nin onbiri hatalıydı. Pelkas da Arda da ilk onbirde oynamalıydı. Boşuna gerim gerim gerildiler Fenerbahçeliler tribünde. Gör artık bunu İsmail hoca, daha fazla koruma şu Arda''yı, Pelkas''ı.

Maçı taraftar kazandı aslında. 40 bin Fenerbahçeli, tribünden öyle güzel okudu ki oyunu. Arda dedi Pelkas dedi. Sonuçta onların dediği oldu, Fenerbahçe 3 puanı böyle buldu.

Şimdi ikincilik şansı arttı Fenerbahçe''nin. Ligi ikinci bitirmek yerden yere vurulduğu bir sezonda büyük başarı olmaz mı?

 

Yazarın Diğer Yazıları