Nihat Özdemir'in TFF'den istifasının asıl nedenleri

Nihat Özdemir'in TFF'den istifasının asıl nedenleri

O koltukta istemeye istemeye oturuyor, bir an önce kopmak istiyordu. Yoksa haziran ayında genel kurul var. 2 ay daha bekleyip, orada çekilemez miydi? Ama fırsat bu fırsat dedi, istifasını ilan etti.

Nihat Özdemir, 1 Haziran 2019''da olağan seçimli genel kurula tek aday olarak girdi ve oyların tamamını alarak başkan seçildi. Tamı tamına 2 yıl 10 ay 3 gün kaldı koltukta. Ne yazık ki bu süre içinde Türk futbolu daha da geriye gitti, kaos bir türlü bitmedi.

Kulüpler arasındaki barışı sağlayamadı. Kulüpler Birliği asla fikir birliğinde olmadı. Bazı başkanlardan özellikle Göksel Gümüşdağ ve Ali Koç''tan sert eleştiriler aldı. Hakem hatalarının önüne geçilemedi. Zaten istifasını en çok isteyen başta Göksel Gümüşdağ, sonra da Ali Koç''tu. Göksel Gümüşdağ''a özellikle sitem etti.

- A Milli Futbol Takımı Özdemir döneminde hiç olmadığı kadar başarısız oldu. Uluslar Ligi''nde D Ligi''nden bir alt grup olan C Ligi''ne düştü. Avrupa Şampiyonası finallerinde 3''te sıfır çekerek elendi. Dünya Kupası finallerine de gidemedi.

- Bazı kulüplerin baskılarına direnemedi. Hakemlerden şikayet eden bu kulüpleri MHK Başkanı''yla buluşturması başlı başına bir yanlıştı. Merkez Hakem Kurulu''nun başına tecrübesiz bir ismin geçmesine seyirci kaldı. MHK''nın son hakem kararı skandaldı. Abdulkadir Bitigen, Ali Palabıyık, Alper Ulusoy, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Caner Ak, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, İbrahim Hakkı Ceylan, Koray Gençerler, Kutluhan Bilgiç, Mert Güzenge, Murat Erdoğan, Mustafa Öğretmenoğlu, Ramazan Keleş, Serkan Tokat ve Tugay Kaan Numanoğlu''nun liste dışında kalmasına ses çıkarmadı, üstelik onayladı.

"Yahu kardeşim bu ne şimdi? Bu zaten Tahkim''den döner. Ligin bitmesine şunun şurasında kaç hafta kaldı. O zaman alırsınız bu kararı" diyemedi. Hele Dünya Kupası finallerinde üst üste 3 kez görev alacak ve tarihe geçecek olan Cüneyt Çakır''ı savunmaması akıl alır gibi değildi.

- TFF Tahkim Kurulu 26 Mart''ta bu kararı kaldırdı doğal olarak. Bu da en çok kendisini yıprattı. MHK Başkanını kim tanır ki! Fatura kendisine kesildi. Hele de MHK''nin Tahkim''in bu kararını uygulamayacağını, yani o hakemlere yine görev vermeyeceğini açık açık belirtmesi de neyin nesiydi!

- Süper Lig kulüplerinin yabancı kuralını cebir problemi haline getirdi. Yok sahada şu kadar yabancı olacak, şu kadar Türk kalacak! Yok o çıkarsa bu girecek, sayı şaşmayacak gibi zorlama kural, teknik direktörlerin kafasını karman çorman etti. Adam maçta takımını yönetecek, elinde kağıt kalem hesap mı yapacak? Bu işi de çözemedi.

- Ve yayın ihalesi. Bir türlü bitiremedi, ne kulüpleri ikna edebildi, ne de maçları alması istenen Beinsports''u. Belki de istifaya götüren en önemli neden buydu.

KATAR''A GİTTİ, GELDİ VE İSTİFA ETTİ

Özdemir, yayın ihalesinde Beinsports''la kulüpleri ortak noktada buluşturamadı. TRT''nin çekilmesi, ana ihaleye başka teklif gelmemesi, önerilen fiyatın düşük kalması en çok onu zor durumda bıraktı.

Koskoca holding sahibi, yanında binlerce kişi çalışıyor, büyük ihalelerde önemli rol oynuyor. Burada ise bir Beinsports rest çekiyor, bir kulüpler rest çekiyor! Daraldı, bunaldı. Eminim ki çoktandır "Ben burada ne yapıyorum arkadaş? Benim bunlarla ne işim var! diye düşünüyordu.

Beinsports''tan bir türlü istediği fiyatı alamayınca kalktı Katar''a yani şirketin ülkesine gitti. Orada görüşmeler yaptı. Bunu da "Orada da işler iyi gitmedi" diye açıkladı.

BEİNSPORTS''UN SON TEKLİFİNİ DE İLETTİ

Son toplantıda istifasını kulüp başkanlarına aktarırken, Beinsports''un son teklifini de iletti. Buna göre Beinsports, 3 yıllık anlaşma yılda da 2.7 milyar lira teklif etti. Her yıl da TEFE-TÜFE oranında artış.

Kulüpler bu kez de süre konusuna itiraz etti. O da "Artık ben yokum. Siz kendi aranızda anlaşın ya da anlaşmayın" dedi ve gitti.

Kulüplerin daha sonra kendi aralarındaki görüşmede sözleşmenin 3 yıl değil de 2 yıl için imzalanmasını istedikleri, bunu da Beinsports''a iletecekleri belirtildi.

MEHMET BAYKAN''A DA SİTEM ETTİ

Özdemir, istifasından hemen önce kendisinden istifa eden Mehmet Baykan''a da sitem etmiş.  "Birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımızın beni bu kadar kolay yarı yolda bıraktıklarını hiç düşünmemiştim. Bu durum seni çok fazla üzdü" demiş.

Sonuçta Nihat Özdemir dönemi bitti. Eminim çok rahatlamıştır şimdi, "Üstümdeki yük kalktı" diyordur.

ADAYLAR KİMLER OLABİLİR

Şimdi gelecek olana bakalım. Göksel Gümüşdağ çok istekli. Çoktan çalışmaya başlamıştır bile. Ahmet Ağaoğlu''nun adı da öne atılıyordu. Ama o açık açık "Yok böyle bir şey" dedi. Ahmet Nur Çebi için de söyleniyor bu. Ama Çebi sessiz. Bir şey demiyor. Acaba "İstemem, yan cebime koy" mu demek istiyor?

Başkan adaylığı ile ilgili ben de bir öneri sunayım. Fatih Terim ya da Mustafa Denizli neden olmasın? Hatta Şenol Güneş! Onlardan daha iyi Türk futbolunu bilen mi var?

Yazarın Diğer Yazıları