180 bin lira aldığı iddia edilmişti. Aldığı maaş belli oldu

180 bin lira aldığı iddia edilmişti. Aldığı maaş belli oldu
Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın 180 bin lira maaş aldığı iddiaları ortaya çıkmıştı. Poyraz’ın gerçek maaşı ortaya çıktı.

Tarım kredi kooperatifleri marketlerindeki fiyatların diğer marketlerden daha uygun olduğu söylenen marketlerin en tepesindeki isim olan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz''ın maaşıyla ilgili iddialar ortalığı karıştırdı.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur''a konuşan Poyraz, huzur haklarıyla birlikte 12 bin+5.750 lira aldığını söyledi.

Görev yaptığı şirketleri ve nereden huzur hakkı aldığını gösteren tabloyu Fuat Uğur''a gönderen Fahrettin Poyraz, kanunlar uyarınca yönetim kurulu başkanı olduğu şirketlerin yalnızca birinden Gübretaş''tan 12.000 lira aldığını, ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Personeli Sosyal yardım Vakfı’ndan da 5.750 lira huzur hakkı aldığını açıkladı.

Uğur’un sorduğu soruları yanıtlayan Poyraz, “Şu an kurumdan aldığım maaş iddia edilenin 1/4’ü mesabesinde. Ama mesele maaş vs. değil. Bu arada Söğüt ata toprağı buraya gitmediyseniz ziyarette bulunmakta mutlak fayda var.

"62 BİN 500 LİRA "

Gazeteci Uğur ise yazısında, “Bu yatırımlar Türkiye’nin geleceği. Kolaylıklar dilerim. Ben de tabii fırsat bulursam çok görmek isterim. Sonuçta sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda maaşınızın 180/4 hesabından yola çıkarak huzur haklarıyla birlikte 62 bin 500 lira civarı olduğunu yazabilirim sanırım. Bu tartışmaya nokta koymak açısından.

 Poyraz, Uğur''un sözlerine ilişkin,  “Üstadım bizim kuruluş aynı zamanda ticari bir kuruluştur. Herkes işçi statüsündedir. İş sözleşmesine bağlı olarak kooperatifler, bölgeler ve merkez birliği kâr ettiğinde ödenen ikramiyeler var. Bu tüm personel için geçerlidir ve onlarca kriteri olan, bu kriterlerin tutturulmasına bağlı olarak maaşın asli unsuru olmayan ikramiye ödenebilir. Bizim kurumda her bir personel bu kriterlere göre kuruma kazandırdıkça ikramiyesini hak eder. Zarar konusuysa herhangi bir ödeme yapılmaz.” İfadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler