Topraksız olarak üretilen fidanlar ihraç ediliyor

Topraksız olarak üretilen fidanlar ihraç ediliyor
Afyonkarahisar ve Isparta’da topraksız olarak üretilen fidanlar iç ve dış pazarda yoğun ilgi görüyor.


Afyonkarahisar ve Isparta’da modern seralarda üretilen fidanlar yurtiçi ve yurtdışında büyük ilgi görüyor. Üretici Abdullah Kankaya torf, Hindistan cevizi kabuğu ve pomza kullanılarak üretilen fidanların topraktan bulaşan hastalıklara karşı da koruduğunu belirtiyor.

İHRAÇ EDİLİYOR
TRT Haber’de yer alan habere göre Fidanlar, yurt içindeki ihtiyacı karşılamanın yanı sıra yurt dışına da satılıyor. Serada iklimin kontrol edilebilir olması yetiştirme sürecini hızlandırıyor. Topraksız tarım uygulaması üretimde su tasarrufu da sağlıyor. Toprak kullanılmadan üretilen fidanların en büyük özelliklerinde birisi, birinci yılın sonunda meyve vermesi. Jeotermal serada yetiştiriliyor

HASTALIKLARA KARŞI KORUYOR
Üretici Abdullah Kankaya, "Kontrollü şartlarda siz saksıda fidan üretimi yaparsanız topraktan bulaşan hastalık ve zararlılardan uzak üretim gerçekleştirirsiniz" ifadelerine yer vererek saksıda fidan üretiminin faydalarına dikkat çekti.
 

SİPARİŞLER 1 AY ÖNCEDEN ALINIYOR 
Afyonkarahisar''da da jeotermal seralarda meyve fidanı yetiştiriliyor. Meyve fidanları, yurt içinde ve dışında yoğun ilgi görüyor. İşletme sahibi İbrahim Sarıkaynak, "Siparişlerimiz 1 yıl öncesinden müşterilerimiz tarafından bize iletilir. Bu doğrultuda bizde burada ürün yetiştiririz. Ürün yelpazemiz çok geniş olup, bu anlamda gerek ülkemize gerekse yurt dışına hizmet vermekteyiz" dedi.

 

İlgili Haberler