Beşiktaş'ın yeni sezondaki yeni teknik direktörü

Beşiktaş'ın yeni sezondaki yeni teknik direktörü

GÜREL YURTTAŞ // YENİÇAĞ SPOR // ÖZEL

İki gün önce yazmıştım. Beşiktaş yönetimine seslenmiş, Önder Karaveli''nin sezon sonuna kadar değil de daha uzun süre için takımın başına getirilmesi gerektiğini belirtmiştim...

Ve demiştim ki; "Beşiktaş yönetimine çağrımdır: Önder Karaveli''ye yapmayın bunu. Taraftar istiyor, futbolcuları saygı duyuyor, kamu oyu takdir ediyor.

E Süleyman Seba''nın tarifine de uyuyor. Daha ne istiyorsunuz, o projenin içinde bir yerlerde değil, başında olmayı hak ediyor."

Bu yazımı okuyan ve Beşiktaş''ın tam da içinde yer alan bir dostum aradı.

- Abi, dedi; yazını okudum!

- Yani! dedim, devam etti:

- Sana bir şey söyleyeyim mi; Önder hoca birinci hoca olarak devam etmeyi kendi istemedi!

- ???

- Dedi ki; benim için henüz erken. Tecrübem yok. Siz çok iyi bir hoca getirin, bu hocanın saha tecrübesi olsun. Ben de yanında en azından bir yıl yardımcılık yapayım, kendimi iyice hazırlayayım, ondan sonra uygun görürseniz beni tam yetkiyle takımın başına geçirirsiniz.

Ne yalan söyleyeyim, şaşırdım! Ama telefonun karşısındaki o kadar kendinden emin konuşuyordu ki. Bir de işin çok içinde. Şaşırdığımı anlamış olacak ki;

- Hiç şaşırma, dedi; aslında Önder hoca doğrusunu yaptı.

- Peki kim gelecekmiş takımın başına belli mi, diye sordum.

Cevap verdi:

- Belli!

- Kim peki?

- Kesinlikle yabancı. Hatta anlaştıklarını da öğrendim. Şu anda iş bitmiştir bile...

Ne kadar ısrar ettiysem de isim vermedi.

Ama dediklerinin doğruluna aklım yattı. Öyle ya, yoksa neden ikide bir her yönetici "Sezon sonuna kadar Önder Karaveli. Sonrasına bakıyoruz. Yeni hoca gelince de Önder hoca mutlaka projenin içinde olacak" diyor?

Bu konuşmanın ardından telefona sarıldım. Üst üste aramalar yaptım. Evet, Beşiktaş bir kaç hocayla görüşmüş. Hatta bir tanesiyle el sıkışmış bile.

Aradıklarımın anlattıklarından çıkardığım bu hocanın Vitesse''nin Alman teknik adamı Thomas Letsch olduğu şeklinde.

"Peki neden açıklanmıyor?" diye merak ediyorsanız eğer cevabı şu: Çünkü Alman hocanın Hollanda''nın Vitesse takımıyla bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Bu nedenle önce Vitesse''den onay alınması gerekiyor.

Durum bu. Benim de aklıma gelen şu:

Diyelim ki Önder Karaveli yönetimindeki Beşiktaş, bu sene ligi ikinci bitirdi, Türkiye Kupası''nı da aldı. E ne olacak zaman? Nasıl anlatacaklar taraftara bunu?

Projeydi, Önder hoca da zaten bunu istemişti desen de ikna edebilir misin taraftarları. Bence şimdiden açık açık anlatmak daha doğru olmaz mı?

Yazarın Diğer Yazıları