1 kilo kıyma için 1 saat kuyruk bekliyorlar. İşte Türkiye’nin acı tablosu

1 kilo kıyma için 1 saat kuyruk bekliyorlar. İşte Türkiye’nin acı tablosu
Ucuz et-tavuk alabilmek için Et ve Süt Kurumu’nda uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar sabah saat 9’da sıraya girmeye başlıyor. Sırada bekleyen vatandaşlar “1saat 10 dakikadır 1 kilo kıyma alabilmek için bekliyorum” diye konuştu.

YENİÇAĞ/ANKARA- Caner ALTAN

Markette et fiyatlarının yüksekliği sebebiyle Ankara Ulus’taki Et ve Süt Kurumu’na gelerek sıra bekleyen bir vatandaşlar, “Evime yakın markette kıymanın kilosu 100 liranın üzerinde. Toplam 10 lira yol parası vereceğim ama 60 lira burada kıymanın kilosu, yol parasına rağmen daha ucuza gelecek. Emekli maaşıyla geçinemiyoruz, bir günde aldığımız maaş bitiyor. Cebimde 2 lira para var. Emeklinin hali bu” dedi.

82 YAŞINDA SAATLERDİR KUYRUKTA
Yüksek elektrik ve doğalgaz faturalarından gıdaya ayıracak bütçesinin kalmadığını söyleyen 82 yaşındaki emekli, geçinemediğini, az da olsa kıyma alabilmek için bir saatten uzun süredir sırada beklediğini söyledi.

“BATTANİYE ALTINDA OTURALIM”
82 yaşındaki emekli vatandaş, “Bu yaşta kıyma kuyruğundayım. Marketlerde Et ve Süt Kurumunun 3 katı fiyata satış yapılıyor. Buna yaşam denir mi? Bu hayat pahalılığına dayanılır mı? Artık geçinemiyoruz, geçinsem bu kuyrukta işim ne? Buradaki onlarca kişi geçinebilse niye burada beklesin? 130. sıradayım, saat 10:10’da buraya geldim, saat şu an 11:20 bu yaşta 1 saat 10 dakikadır 1 kilo kıyma için bekliyorum. Sarayı yaşatacağız ya, mecburuz buna! Onlar ışıl ışıl otursun, biz elektriği kısalım, doğalgazı kısalım, battaniye altında oturalım. Ne mutlu bize!” İfadelerini kullandı.

 

 

 

İlgili Haberler