Samsun'da ucuz ayçiçek yağ kuyruğu

Samsun'da ucuz ayçiçek yağ kuyruğu
Marketlerde 140 TL’ye kadar çıkan 5 litrelik ayçiçek yağ fiyatını Toprak Mahsulleri Ofisi 99 TL'ye düşürdü. Vatandaşlar 1’er adet ile sınırlandırılan ayçiçek yağı alabilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor.

Duyan koşuyor kapanın elinde kalıyor

İHA''nın haberine göre, 5 litre ayçiçek yağı market raflarında ateş pahasına satılırken mutfağın temel gıda ürünü ayçiçek yağı fiyatları ile vatandaşı çileden çıkardı. Hatta 5 zincir markete Rekabet Kurulu tarafından "fahiş fiyat" cezası kesildi.

Ayçiçek yağı fiyatları için konuşan marketler ise maliyet artışı ve dolar kuru etkisi olmak üzere birçok kalemde artışlarda ayçiçek yağı fiyatlarını etkilediğini söyledi. Toprak Mahsulleri Ofisi ( TMO) ise bugünlerde Samsun''daki şubesinde 130 liraya kadar çıkan 5 litre ayçiçek yağı fiyatı için indirime gitti. 5 litre ayçiçek yağı fiyatı 99 TL oldu. Ayçiçek yağı fiyatının indirime girdiğini duyan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. 

Sıvı ayçiçek yağı fiyatı karşısında zorlanan vatandaş, TMO ürün satış noktalarında 99 TL’den satılan ayçiçek yağını görünce akın etti. Ayçiçek yağı için sabah 09.00’dan itibaren TMO önünde kuyruk olan vatandaşlar 1’er adet ile sınırlandırılan ayçiçek yağı için saatlerce sırada bekledi. 

Ayçiçek yağı için kuyrukta bekleyen vatandaşlar, “Burada 5 litrelik sıvı yağ ucuz. 99 TL’den satılıyor. Diğer marketlerde sıvı yağ fiyatı 140 TL’ye kadar çıkabiliyor” dediler.

İlgili Haberler