Gidiyorsam sebebi var!

Gidiyorsam sebebi var!
Gidiyorsam sebebi var!

Başbakan’ın kabineye atadığı yeni bakanlar, görevlerini dün törenle devraldı. Törenlere, yolsuzluk soruşturmasıyla koltukl

Başbakan’ın kabineye atadığı yeni bakanlar, görevlerini dün törenle devraldı. Törenlere, yolsuzluk soruşturmasıyla koltuklarını kaybeden bakanların sitem dolu sözleri damgasını vurdu

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, büyük rüşvet operasyonu sonucu 3 bakanın istifasının ardından beklenen kabine değişikliğini önceki gün gerçekleştirdi. 3 bakan istifa nedeniyle, 3 bakan belediye başkan adaylığı sebebiyle, 3 bakan da Başbakan Erdoğan’ın takdiri ile kabine dışı kaldı. 10 bakanlıkta değişiklik yapılırken kabinede 9 yeni isim yer aldı. Başbakan Yardımcılığı’na Ankara Milletvekili Emrullah İşler getirildi. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı’na Binali Yıldırım’ın yerine AKP Karaman Milletvekili Lütfü Elvan, Ekonomi Bakanlığı’na Zafer Çağlayan’ın yerine Nihat Zeybekçi,  Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Suat Kılıç’ın yerine Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanlığı’na Muammer Güler’in yerine Efkan Ala, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na Nihat Ergün’ün yerine Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Erdoğan Bayraktar’ın yerine İdris Güllüce, Adalet Bakanlığı’na Sadullah Ergin’in yerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Fatma Şahin’in yerine Ayşenur İslam, Avrupa Birliği Bakanlığı’na Egemen Bağış’ın yerine Mevlüt Çavuşoğlu getirildi. Böylece, Erdoğan istifa eden 3 bakan ile aday olan 3 bakanın yerine atama yaparken, Egemen Bağış ile Suat Kılıç’ı da değiştirdi. Ayrıca Bekir Bozdağ’ı Devlet Bakanlığı’ndan Adalet Bakanlığı’na getirdi.

 


Yol arkadaşım

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasıyla birlikte koltuklarını kaybeden bakanlar, görevlerini sitem dolu sözlerle devrederken, yeni bakanlar görevleri sırasında eski bakanların tecrübelerinden yararlanacaklarını ifade etti. Adalet Bakanlığı’na atanan Bekir Bozdağ, görevi Sadullah Ergin’den devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Ergin, görevini siyasette hep yol arkadaşlığı yaptığı “kardeşim” dediği Bekir Bozdağ’a bırakmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Bekir Bozdağ da Ergin ile her zaman birlikte çalıştıklarını, kendisine büyük saygı duyduğunu belirtti. Bozdağ, “Böylesine değerli bir arkadaştan Adalet Bakanlığı görevini devralmanın  bahtiyarlığını yaşıyorum” dedi.

 


Servet, şehvet ve şöhret

Nihat Ergün de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini törenle Fikri Işık’a devrederken yaptığı konuşmada, “Servet, şehvet ve şöhret arzusu insanları yoldan çıkarır” derken, “Allaha şükür parayla pulla işimiz olmadı. Bu konularda gönlümüz rahat” ifadelerini kullandı. Nihat Ergün’ün konuşmasının ardından değerlendirmelerde bulunan yeni Bakan Fikri Işık da insanın kalitesinin zor zamanlarda ortaya çıkacağını belirterek, “Bu görevi alırken herkes çok güzel sözler söyler ama görevlerden ayrılırken söylenen sözler insanın gerçek kalitesini ortaya çıkarır” dedi.

 


Yolumuza devam edeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda düzenlenen törende eski Bakan Erdoğan Bayraktar, görevini yeni Bakan  İdris Güllüce’ye devrederken başarılar diledi. Bayraktar, Güllüce’nin bilgi birikimi ve tecrübesiyle, şahsiyetiyle, karakteriyle Türkiye için son derece başarılı çalışmalar yapacağına yürekten inandığını belirterek şunları kaydetti: “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada, 40 yıldır içinde bulunduğum bu dava ve kutsal yürüyüşün yara almadan devamı için üzerime düşen sorumluluğun bilinciyle yolumuza devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum.” Yeni Bakan İdris Güllüce ise, “İnşallah bakanlığın bugüne kadar yürüyen hizmetlerini aynı şekilde devam ettiririz. Sizlerle bakanlığın hiçbir yerinde bulunmamış bir adam olarak fazla uzun bir şey söylemem mümkün değil” dedi. Bu arada, Resmi Gazete’deki açıklamaya göre Bayraktar istifa etmemiş, görevden alınmış. AB Bakanı Egemen Bağış ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın istifa ettikleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ise Başbakan tarafından görevden alındığı belirtildi.

 

Hakkımı helal etmiyorum

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kabinede yaptığı değişikliğin ardından Bakanlıklarda devir teslim törenleri yapıldı. İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, görevini Efkan Ala’ya devretti. Törende ilk sözü Muammer Güler aldı. Güler açıklamasında sitem stem ederek “Keşke hançeri başkaları vursaydı. Onlara hakkımı helal etmiyorum” dedi. Güler, şunları söyledi: “Beklediğimiz tek şey kanuna uygun, hukuka uygun, kanuni delillerle, hazırlanmış tuzaklanmamış dosyaların önümüze konmasını bekliyoruz. Kamuoyu bu operasyonun hangi amaçla gerçekleştirildiğini biliyor.  Son sözüm Keşke bu operasyonla bizleri bu kendisine daha önce de ifade ettim bu yanlış hareket başka yerden gelmiş olsaydı, keşke bu hançeri başkaları vursaydı. Onlara hakkımı helal etmiyorum.  Türkiye’de normalleşmeye dönülecekse, bir kahır çekilecekse bu kahrı çekmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Muammer Güler’in ardından konuşan yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala da şöyle dedi: ” Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Kalkınmaların çoğaldığı dönemlerin hemen ardından siyasi istikrara yönelik saldırıların gelmesi normal. Bizim üzüldüğümüz şey milletimize ödettirilen gereksiz maliyetlerdir. Yoksa Türkiye hak ettiği tarihine yakışır bir ivmeyi yakalamıştır. Sorunları çözeceğiz, O irademiz de var. 

 

Herkes hesabını verecek

Zafer Çağlayan, Ekonomi Bakanlığı görevini Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi’ye devrederken, şahsına, ailesine, çalışma arkadaşlarına ustalıkla düzenlenen bir komployla karşı karşıya olduklarını belirterek, olayın tamamıyla hükümete, Başbakan’a yönelik olduğunu ifade etti. Çağlayan şöyle dedi: “Aslında bu komplonun başladığı ilk gün, 17 Aralık günü, saat sabah 07.00’de bu operasyonu başlatmışlardı. Hakikaten benim çalışmaktan şeref duyduğumu, onur duyduğum, benim liderim, Bayın Başbakanımız beni 07.30’da aradığında, ben görevimden affımı istedim. Başbakanımız da ’Konuşacağız, görüşeceğiz, birlikte değerlendireceğiz’dediler. Aslında fiilen operasyonun başladığı gün itibarıyla ben görevimden ruhen bir kere ayrılmıştım.” Konuşması sırasında gözleri dolan ve “hiçbir yanlış içinde olmadık” diyen Çağlayan, şöyle devam etti: “Bu iş er ya da geç tüm yönleriyle ortaya çıkacak. Ben adil bir hukuka inanıyorum. Hayatında karakol yüzü görmemiş oğlum, maalesef şu anda tutuklu. Allahın izniyle göreceksiniz her şey gün gibi ortaya çıkacak. Olay tamamıyla hükümetimize yönelik bir olaydır” Herkesin yaptığının hesabını vereceğini dile getiren Çağlayan, devletin ve Başbakan’ın verdiği görevi namusuyla ve şerefiyle yaptığını belirtti.

 

Pazara değil, mezara kadar...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci olarak atanan Mevlüt Çavuşoğlu, görevi Egemen Bağış’tan devraldı. Devir teslim töreninde konuşan eski Bakan Bağış, “Çavuşoğlu’nun Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı’na seçilmesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük bireysel diplomatik başarısıdır. Emanet ehlindedir. İçim rahat, gönlüm ferah” dedi. Bağış, şöyle konuştu: “Bizi bölmek isteyen mihraklar, fitne sokmak isteyenler hep oldu, olacaktır. Bütün bu tuzakları inşallah birlikte hayal kırıklığına uğratacağız. Bizim Başbakanımızla yol arkadaşlığımız pazara kadar değil mezara kadardır. Bizim davamız ülkeye ve millete hizmet etme davasıdır. Saflarımızı çok daha sıklaştırmamız gerektiğinin farkındayız. Beddua edenlerle değil, hayır duası yapanlarla bu ülkeyi daha da yukarı taşımak için el birliğiyle çalışacağız.” Görevi Bağış’tan devralan Çavuşoğlu da hem AB takımının kaptanlığını üstlenmenin gururunu hem de görevi Bağış’tan devralmanın verdiği burukluğu yaşadığını söyledi. “Sayın Başbakanımızın takdiri ve Cumhurbaşkanımızın onayıyla bundan sonra AB sürecini, Türkiye-AB ilişkilerini arkadaşlarımızla beraber yürüteceğiz” diyen Çavuşoğlu, Bağış’ın siyasete başladığı günden beri kendisine sahip çıktığını, destek verdiğini ve yolunu açtığını vurguladı.