12 yaşındaki kız çocukları için "mükemmel vücutları var" demişti; Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven için karar verildi

12 yaşındaki kız çocukları için "mükemmel vücutları var" demişti; Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven için karar verildi
İstanbul Aydın Üniversitesi, 12-17 yaşındaki kız çocuklarının 'mükemmel vücutları' olduğunu savunan, Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven'in görevine son verildiğini açıkladı.

Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, Akit TV'de katıldığı Derin Kutu programında skandal ifadeler kullanmıştı. Prof. Dr. Özgüven, 12-17 yaş aralığındaki kızların doğum yapmaya en müsait yaş aralığında olduğunu belirten Özgüven, doktorların da bunu onayladığını iddia etmişti.

Canlı yayında söyleyen ve büyük tepki toplayan Özgüven katıldığı yayında şunları söylemişti:

"Süperman diye bir şey yok hayal kahramanı ama, süper kadın diye bir ırk var. Ve bu da 13-16 yaş arasında, istediğiniz doktora sorun. 12-17 de olur. Muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel. Bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş. Yani ben diyorum ki; erkekler olsun, kadınlar olsun, biraz zekamızı koyalım"

GÖREVİNE SON VERİLDİ

Skandal sözlerin ardından Prof. Dr. Özgüven’in görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi kınamanın ardından, son olarak ise söz konusu o profesörün üniversitesi görevine son verildiğini duyurdu.

Çocuk istismarını normal bir olgu gibi yansıtmayı amaçlayan, hatta Türk Ceza Kanunu’na göre suç olarak da görülebilecek bu açıklamaları, Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitelerinden biri olan bir eğitim kurumu olarak kabul etmemiz, mazur görmemiz, görmezlikten gelmemiz veya “düşünce ve ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirmemiz asla mümkün değildir.

Aydın Üniversitesi bundan sonraki hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ve gerekli bilgileri kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

İlgili Haberler