Hakkari’de çatışma: 3 asker şehit

Hakkari’de çatışma: 3 asker şehit
Terör örgütü PKK, Hakkari’de askerimize, Siirt’te de polisimize saldırdı

Yüksekova Dağlıca bölgesinde birliklerimize roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK’lı teröristler 3 Mehmetçiğimizi şehit ederken, 6’sını da yaraladı. Bölgeye hava destekli operasyon düzenlendi. Siirt’te de lojmana saldıran teröristler 2 polisimizi yaraladı.  

 

Hakkari’de çatışma: 3 asker şehit

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK teröristlerle güvenlik güçyeri arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı resmi açıklamada şöyle denildi: “14 Ağustos 2015 tarihinde saat 16.40’ta Hakkâri ili Yüksekova Dağlıca Bölgesinde operasyon halindeki birliklerimize Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak saldırıda Kahraman üç personelimiz şehit olmuştur. Biri ağır olmak üzere altı Kahraman personelimiz yaralanmış, yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye Türk Hava Kuvvetleri uçakları sevk edilmiş olup hava harekâtına devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.”  Bu arada Siirt’in Barış Mahallesi’nde bulunan Çakmak Polis Lojmanları’nın nöbet kulübesine dün saat 19.45 sıralarında PKK’lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Açılan ilk ateşte 2 polis yaralanırken, diğer polisler PKK’lılara karşılık verdi. Çıkan çatışmanın ardından PKK’lılar kaçtı. Yaralı polisler Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

Öte yandanYüksekova-Şemdinli kara yolunda devriye görevi yapan polis araçlarına terör örgütü PKK mensuplarınca roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesiyle çatışma ardından terör örgütü mensupları karanlıktan faydalanarak kaçtı.