Diş ağrısını bıçak gibi kesiyor

Diş ağrısını bıçak gibi kesiyor
15. yüzyılda yaşamış Osmanlı Devleti'nin önemli hekimlerinden İbn-i Şerif'in Yâdigâr adlı tıp kitabında önerdiği şifalı besinler hastalıklara doğal çözüm arayanlar için birebir. Ünlü hekimin diş ağrısı tedavisi için binlerce yıl önce tavsiye ettiği doğal yöntem sarımsak.

İbn-i Şerif binlerce yıl önce duyurdu

Akşam Gazetesi''nin haberine göre, Osmanlı Devleti''nin ilk dönemlerinde yaşayan hekim İbn-i Şerif, mideden diş ağrısına kadar doğal ürünlerle birçok insanın derdine derman oldu. Osmanlı hekimlerinden olan İbn-i Şerif gençliğinden yaşlılığına kadar tıpla ilgilendi ve birçok insanın derdine çare oldu. 

Yadigâr isimli kitabında mideden diş ağrısına kadar hemen hemen her hastalıktan bahseden İbn-i Şerif''in 15. yüzyılda yaşadığı biliniyor.
İşte İbn-i Şerif''in diş ağrısı tedavisi için binlerce yıl önce tavsiye ettiği doğal yöntem sarımsak.

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Sarımsak dövülüp dişin üzerine tutulursa da faydalıdır.

Hardalı dövüp dişe tutmakta çok faydalıdır.

Katran kireç ile karıştırılıp dişe tutulması da iyidir

Kâfûr da faydalıdır.

Defne yemişini dövüp sürmek de iyi gelir.

Harâretten olan diş ağrısına karlı ve buzlu su ağızda tutunca ağrı azalır.

SOĞUKTAN AĞRIYAN DİŞ NASIL GEÇER?

Soğuktan olan diş ağrısına ise tuz ile kepeği tavada kavurup bir bez içine koyup, dışarıdan dişin üzerine tutmak veya daruyu kızdırıp yine bir bez torbacık ile tutmak çok faydalıdır. Arapça bu işleme tekmîd derler. Ayrıca ısırgan dikeni yaprağını dövüp kaynatıp yakı yapmak da gayet yararlıdır.

 

İlgili Haberler