Fenerbahçe 310 gün sonra neyi başardı

Fenerbahçe 310 gün sonra neyi başardı

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

Fenerbahçe, Süper Lig’in 3. haftasında kazandığı takdirde liderlik koltuğuna oturacağı zorlu karşılaşmada Adana Demirspor’u ağırladı. Temposu yüksek ve heyecan dolu geçen mücadeleden sarı lacivertliler 4-2 galip ayrıldı. 310 gün sonra ligde zirveye oturan Fenerbahçe, ligdeki yenilmezlik serisini 17 maça çıkardı.

Sezon başından bu yana Dinamo Kiev karşılaşmaları ile birlikte Fenerbahçe’nin en zorlu mücadelesi olacağını tahmin ettiğim maç Adana Demirspor’a karşı verilecek sınavdı.
Sarı lacivertlilerde, Joshua King ve Bruma sakat oldukları için kadroda yoktu. Kasımpaşa karşısında sonradan oyuna girip 2 gol atan genç Arda Güler de ailevi konulardan ötürü izinliydi.

BALOTELLI’DEN YOKSUN GELDİLER
Adana Demirspor cephesinde büyük koz olan Mario Balotelli kadroda değildi. Ancak çok deneyimli ve usta ayaklardan kurulu kadrosuyla Kadıköy’e gelen Adana ekibi, mutlak 3 puan parolasıyla sahaya çıkmıştı.
İtalyan oyuncu ile Galatasaray’ın da ilgilendiği iyiden iyiye dillendirilmeye başlandı.

FENER’İN GOL BEKLENTİSİ DAHA YÜKSEKTİ
Zorlu randevu öncesi iki takım adına öne çıkan istatistikler de vardı. Futbol verileri konusunda araştırma yapan Comparisonator’a göre; ligin ilk 2 maçında Fenerbahçe’nin 40, Adana Demirspor’un 30 başarılı atak aksiyonu bulunuyordu. Sarı lacivertlilerin gol beklentisi (xG) 3.12 iken, konuk takım için bu veri 1.38’de kalıyordu.

MUHTEŞEM VALENCIA
Bol gollü geçeceğini düşündüğüm mücadelenin, bu kadar tempolu olmasını da bekliyordum. Sezona muhteşem bir başlangıç yapan ve ligde 4 gole imza atan Valencia, önce penaltıdan daha sonra da hızını kullanarak iki müthiş gole imza attı.
Zajc’ın skoru 3-0 yapan golünde ise onun gol vuruşu kadar Lincoln Henrique’nin servisi ve asisti de konuşulmaya değerdi.

DZYUBA AÇILIŞINI YAPTI
Fenerbahçe oyunu skor anlamında domine ederken Adana Demir de boş durmuyordu. Rakip kaleyi sık sık yoklayan Adama Demirspor, özellikle Osayi’nin yokluğunda Onyekuru’nun kanadından büyük akınlar yaptı.
İkinci devrede önce penaltıdan Belhanda ile daha sonra da yeni transferi Artem Dzyuba’nın Fenerbahçe defansının hatasını affetmemesi ile skoru 3-2 yapan Adana ekibi, beraberliğe uzanamadı.

JORGE JESUS’U ÇILDIRTTILAR…
Fenerbahçe zor anlar yaşasa da Jorge Jesus kenarda özellikle defans oyuncularının hataları karşısında çıldırsa da Alioski son anlara doğru harika bir vuruşla skoru 4-2 yapan isim oldu ve sarı lacivertliler ligde zirveye uzandı. Maçta Yaroslav Rakitskiy’nin VAR incelemesi sonrası 82. dakikada direkt kırmızı kart ile oyundan atılması, son anları Fenerbahçe lehine daha rahat hâle getirdi.

GELECEK HAFTA RAKİP KONYASPOR
Fenerbahçe, Süper Lig’in 4. haftasında gelecek pazartesi günü Konyaspor’a konuk olacak. Karşılaşma, Konya Stadı’nda yapılan İslami Dayanışma Oyunları’nın zemini kötü etkilemesi sebebiyle Eskişehir’de oynanacak.
Kanarya ayrıca, perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda 2-0’lık galibiyetinin rövanşında Austria Wien’i ağırlayacak.

Yazarın Diğer Yazıları