Korgeneral Hakkı Kılınç'ın Harbiye'den verilen silahına bile göz diktiler

Korgeneral Hakkı Kılınç'ın Harbiye'den verilen silahına bile göz diktiler
28 Şubat Davası'nda tutuklanan 80 yaşındaki emekli Korgeneral Hakkı Kılınç'ın oğlu, "Harbiye'den verilen silaha dahi göz diktiler" dedi.

28 Şubat davasında kesinleşmiş hapis cezası kapsamında yakalanan emekli korgeneral Hakkı Kılınç (80), Antalya''da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kılınç''ın evi Jandarma Komutanlığı tarafından arandı. Telefonu Hakkı Kılınç''ın eşi açtı.

Jandarma Komutanlığı, Kılınç''ın eşine 2 adet silahı almak için geleceklerini bildirdi.

Olayı Odatv''den Uğur Can Biçer''e doğrulayan Kılınç''ın oğlu Koray Kılınç, "Ben Antalya''da yaşıyorum, annem Ankara''da. Annemi Çankaya Çankaya İlçe Jandarma Komutanlığı''ndan aramışlar. Babamın 2 adet silahı var. Biri Harbiye''de verilen diğeri ise kendi parasıyla aldığı. İkisini de gelip alacaklarını söylemişler" dedi.

Koray Kılınç, "Gelip alabilirler. Boynumuz kıldan ince ama kendi silahını niye almak istiyorlar anlamadım" ifadelerini kullandı.

28 ŞUBAT DAVASINDA NE OLMUŞTU

30 Ocak 1997''de Ankara Sincan''da tanklar yürütüldü. Ardından Necmettin Erbakan''ın Başbakan, Tansu Çiller''in Dışişleri Bakanı olduğu 28 Şubat 1997''de olağanüstü toplanan Millî Güvenlik Kurulu toplantısında kararlar alındı.

Erbakan’ın karara imza atmaması tartışma yarattı. 18 Haziran’da Erbakan başbakanlıktan istifa etti. İstifasının nedeninin başbakanlığı Tansu Çiller’e devretmek olduğunu belirtti. 19 Haziran’da Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hükümet kurma görevini o sırada arkasında TBMM çoğunluğu olan DYP lideri Tansu Çiller’e yerine ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a verdi. 30 Haziran’da Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ve Hüsamettin Cindoruk’la birlikte ANASOL-D Hükümeti’ni kurdu.

Postmodern darbe olarak anılan 28 Şubat sürecine ilişkin yaşanan olaylar nedeniyle   "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak"la suçlamasıyla Karadayı ve 102 sanık hakkında 2 Eylül 2013''te Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi''nde davada açıldı.

Mahkeme davada "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak"la suçlanan 103 sanıktan, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Halil Kemal Gürüz''ün de bulunduğu 21''i müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, sanıkların yaş ve sağlık durumları ile ölçülülük ve orantılılık ilkelerini de birlikte değerlendirerek, adli kontrol kapsamında yurt dışına çıkışlarını yasaklamış ve her ayın ilk günü ikametlerine en yakın güvenlik birimlerine imza verme şartı getirmişti.

İsmail Hakkı Karadayı ise 26 Mayıs 2020 tarihinde hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler